Emekli paşaların kurtlarla dansı

Kaynak : Radikal
Haber Giriş : 18 Mart 2007 09:10, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Bir yanda Susurluk hükümlüleri Korkut Eken ve İbrahim Şahin, Maraş katliamı sanığı Ökkeş Şendiller, diğer yanda emekli orgeneral Hurşit Tolon, emekli tümgeneral Sıtkı Sunday Orun ve eski Ankara DGM Başsavcısı Nusret Demiral... Bu altı isim, 'Milli Uyanış ve Güç Birliği Platformu adı altında bir araya geldi. Ankara'da bir panel düzenleyen platform, cumhurbaşkanı seçimi öncesinde bir miting yapmayı da planlıyor.

Platformu toplayan kuruluşun, kısa adı YİSAV olan Yükseliş İktisadi ve Stratejik Araştırmalar Vakfı olduğu açıklandı. 1993 yılında kurulan YİSAV amacını, "memleketini sevmek, ülkenin bağımsızlığından ve bölünmez bütünlüğünden ödün vermemek, tarihine, diline, milli ve manevi değerlerine, demokrasi ve insan haklarına saygı duymak ve sahip çıkmak, muasır medeniyet seviyesinin üzerine çıkmayı düşlemek" diye tanımlıyor.

Milliyetçi cephe buluştu

Milli Uyanış ve Güç Birliği Platformu'nun destekçileri arasında ülke tarihine pek hoş anılar bırakmamış isimler de var. Platform üyelerinden eski MİT görevlisi Korkut Eken'in ismi, Susurluk davasından giydiği hükümle anılıyor. Susurluk davasında yargılanırken geçirdiği trafik kazası sonrasında aldığı "organik beyin sendromu" raporuyla cezaevine girmekten kurtulan eski Özel Harekât Daire Başkanı İbrahim Şahin platform üyeleri arasında. Maraş katliamı davasından zamanaşımı sayesinde kurtulan ve halen BBP'nin genel başkan yardımcısı olan Ökkeş Şendiller, emekli orgeneral Hurşit Tolon, emekli tümgeneral Sıktı Sunday Orun, emekli olduktan sonra MHP'den milletvekili adayı olup seçilemeyen eski Ankara DGM Başsavcısı Nusret Demiral ve ATO Başkanı Sinan Aygün de platformun diğer bileşenlerini oluşturuyor.

Emekli paşalar Tolon ve Orun'un her ikisi de aynı zamanda, 'Türkiyem Topluluğu'nun Danışma Kurulu'nda üyelik görevini de sürdürüyor. İşte bu platform, dün ATO'nun konferans salonunda bir araya geldi. Gözler Susurluk sanıkları Eken ve Şahin'i aradı ama onlar salonda yoktu. Eken ve Şahin'in rahatsızlıkları nedeniyle gelemedikleri duyuruldu. Tolantıya Sinan Aygün de katılmamıştı.

'Uyanışçılar' uyukladı

Ama emekli orgeneral Hurşit Tolon oradaydı. Hatta kürsüye çıkıp sert sayılabilecek bir de konuşma yaptı. Cumhurbaşkanlığı seçimi öncesi TSK'nin etkisiz kılınmak istendiğini söyleyen Tolon, "Birileri köşe tutmak gayreti içerisinde, yatıp kalkıp orduyla uğraşmaktadırlar. TSK'yı etkisiz kılmak, yapabilirlerse halkın gönlündeki güveni kırmak için içeriden dışarıdan uğraşıyorlar. Kiralık aydınları ile uğraşıyorlar, satılmış aydınları ile uğraşıyorlar. İstedikleri kadar uğraşsınlar. Türkiye Cumhuriyeti'nin bütün nitelikleri şartlar ne olursa olsun bizler, sizler tarafından korunacaktır" diye konuştu. Tolon, 14 Nisan'da Ankara'da miting düzenleyeceklerini duyurdu. Tolon konuşurken adı 'milli uyanış' ile başlayan platformun davetlisi olarak salonda bulunanlardan bir bölümü şekerleme yaparken uyanmaya da pek niyetleri yoktu.

Hepimiz Türküz!

Emekil DGM Savcısı Nusret Demiral ise "Anadolu'da ve Trakya'da bir millet yaşıyor, bu milletin ismi Türk'tür, herkes bunu böyle bilsin" dedi. Emekli tümgeneral Orun da konuşmasında parlamento aritmetiğinin değişmesi için seçim ittifakı yapılması gerektiğini söyledi. Toplantının diğer katılımcıları arasında ülkücü çevrelerin ağır toplarından eski bakan Agah Oktay Güner, Enis Öksüz, Ramazan Mirzaoğlu ile eski emniyet genel müdürlerinden DYP'nin Genel Başkan Yardımcısı Saffet Arıkan Bedük de vardı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber