Büyükanıt Köşk seçimi için konuştu: C'sini konuşmak istemiyorum

Kaynak : Sabah
Haber Giriş : 18 Mart 2007 09:20, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Baykal'ın, "Erdoğan cumhurbaşkanı olmamalı. Silahlı Kuvvetler buna kayıtsız kalmayacaktır diye düşünüyorum" yorumlarının ardından, Orgeneral Büyükanıt, bir işadamı ile sohbetinde, "Bu ortamda Cumhurbaşkanlığı'nın C'sini konuşmak istemiyorum" dedi.

Cumhurbaşkanlığı adaylık süreci için geri sayım başlarken, askeri kanadın görüşleri de merak ediliyor. İşte bu konudaki sır perdesi, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt'ı hafta içinde ziyaret eden bir işadamının ile görüşmesiyle bir ölçüde aralandı. Başbakan Tayyip Erdoğan'ın, olası cumhurbaşkanlığı adaylığına karşı bayrak açan CHP lideri Deniz Baykal'ın yakın çevresine yaptığı "Erdoğan cumhurbaşkanı olmamalı. Silahlı Kuvvetler de buna kayıtsız kalmayacaktır diye düşünüyorum" yorumunun ardından gözlerin çevrildiği Genelkurmay Başkanı Org. Büyükanıt'tan bir işadamı ile sohbeti sırasında çarpıcı bir değerlendirme geldi. Org. Büyükanıt, hafta içinde kendisini ziyarete gelen ve bir düğün daveti ileten işadamının, "Cumhurbaşkanlığı seçimi ne olacak? Ne düşünüyorsunuz?" sorusu üzerine özenli bir üslup kullandı. Büyükanıt Paşa kararlı bir ifadeyle, spekülasyonlara yol açabileceğini ima ederek, "Bu ortamda Cumhurbaşkanlığı seçiminin C'sini bile konuşmak istemiyorum" dedi.

AKADEMİ KONUŞMASI KAPALI

Geçen yıl Harp Akademileri'ndeki konuşma medyaya açıkken, Büyükanıt'ın önceki gün gerçekleştirdiği bu yılki konuşmasının basına kapalı tutulması da dikkatlerden kaçmadı. Bu tutum, Org. Büyükanıt'ın Cumhurbaşkanlığı seçimi öncesinde spekülasyonlardan uzak durmak istediğinin bir göstergesi olarak algılandı. Edinilen bilgilere göre, Büyükanıt, medya kuruluşları ve gazetecilere yönelik andıç için belgenin içeriğinin yanlış ve yanıltıcı olduğunu, tahrif edilmiş bilgilerin yayıldığını kaydetti. Yaklaşan Nevruz öncesi, güvenlik kaygılarının dile getirilmesi karşısında ise Org. Büyükanıt, Diyarbakır'da kolordu komutanlığı yaptığını anımsattı ve provokatif ve yasa dışı eylemlere fırsat verilmemesi gerektiğini kayda geçirdi. Yaşar Paşa, yasadışı gösterilere hazırlanan topluluklara, önleyici erken müdahalenin önemine değindi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber