Poliklinikte hastalık bulaşmasına önlem

Kaynak : Zaman
Haber Giriş : 19 Mart 2007 13:18, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Zonguldak Uzunmehmet Göğüs ve Meslek Hastalıkları Hastanesi polikliniğine, bekleyenlere solunum yoluyla hastalıkların bulaşmaması için havadaki mikrobu öldüren 4 cihaz yerleştirildi.

Alınan bilgiye göre, havanın solunmasına bağlı olarak hastalar ve yakınlarının bulaşıcı rahatsızlıklara yakalanma riskini azaltmak için hastaneye 8 bin YTL'ye mikrop öldürücü 4 cihaz alınarak polikliniğe konuldu.

Uzunmehmet Göğüs ve Meslek Hastalıkları Hastanesi Başhekimi Emin Palancı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, polikliniklerine günde 300-400 civarında hastanın başvurduğunu, solunan havanın bulaşıcı hastalıklara davet çıkarttığını söyledi.

Yerleştirdikleri cihazların servisteki havayı içine çekerek ultraviyole ışınlarla mikropları öldürüp ortama geri bıraktığını bildiren Palancı, şöyle dedi:

''Çeşitli rahatsızlıklarla polikliniğe başvuran insanların yanında genellikle refakatçi bulunuyor. Serviste rahatsızlığı nedeniyle öksüren kişilerin havaya bıraktığı mikrop, solunum yoluyla diğer vatandaşlara bulaşmaktadır. Bunu engellemek için ayrı noktalara kapasiteleri hesaplanarak 4 cihaz yerleştirdik. Böylece, hastanede hasta olma riskini en aza indirdik. Hedefimiz cihazları koridorlarımıza ve hasta odalarına da monte ettirmektir. Kısa sürede de bunu gerçekleştireceğiz.''

Hastalar da genellikle maden ocaklarında çalışanların ve akciğer rahatsızlığı bulunanların geldiği hastanede, uygulamayı memnuniyetle karşıladıklarını söylediler.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber