CHP'lilerden Devlet Hastanesi'ne baskın gibi ziyaret

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 19 Mart 2007 14:50, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

CHP Eskişehir milletvekillleri Cevdet Selvi ve Mehmet Ali Arıkan ile İl Başkanı İsmet Süder ve Merkez İlçe Başkanı Ayhan Türksever, Eskişehir Devlet Hastanesi'ne baskın gibi ziyarette bulundu.

Bu sabah saat 09.30 sıralarında haber vermeden hastaneye giden CHP Genel Başkan Yardımcısı Cevdet Selvi ve beraberindekiler ilk olarak polikliniklerin bulunduğu koridorda muayene sırası bekleyen hastaların sorunlarını dinledi. Koridordaki yoğun kalabalık nedeniyle yürümekte zorluk çeken CHP'liler daha sonra Hastane Başhekimi Opr. Dr. Erdal Üstünsoy'un makamına gitti. Başhekimi yerinde bulamayan CHP'liler sekterin odasında oturup gelmesini bekledi.

Kısa süre sonra odasına gelen Başhekim Opr. Dr. Erdal Üstünsoy, ziyaretin kendilerine daha önceden bildirilmediğini ifade ederek ?Polikliniklere geldiğinizi öğrenince sizleri aramaya gitmiştim? dedi.

Başhekim'le bir süre sohbet eden Cevdet Selvi, hükümetin sağlıkta dönüşüm programı ve reform projesinin hastanelerde eski sistemi bozduğunu, yeni sistemi de karmaşaya ve kaosa soktuğunu öne sürdü. Yeni sistemde acele edildiğini, hem hastaların, hem de sağlık personelinin zor durumda bırakıldığını savunan Selvi şöyle konuştu:

?Biz bu sisitemin yanlış olduğunu söyledik. Devlet Hastanesi polikliniklerini gezdik. Bu kadar bir kalabalık beklemiyorduk. Hastalar, doktorlar, hemşireler, sağlık personeli sıkıntılı ve perişan durumdalar. Hazır olmadan hayata geçirilen bir proje ile önce ateş edilip sonra da nişan alınmaya çalışılıyor. Bu projeyi yapanlar buraya gelip yerinde görmeleri gerekir. Hükümet her olayda hazırlıksız girişimlerde bulunuyor. Hasta sayısı arttı, insanların sağlıkları AKP hükümeti döneminde bozuldu. Her yerde yönetim zaafiyeti var binlerce kez söyledik, kavga ettik. Ama bize ?kavgacı, milletvekilleri kavga ediyor' dediler. Bunun böyle olacağını biz biliyorduk, ama anlatamadık. Öyle ilginç bir noktaya geldik ki neresinden tutsak olumsuzluklarla karşılaşıyoruz. Bir yetersizlik ve yönetim zaafiyeti var. Biz bunları söylemekten de mutlu değiliz.?

Hastanede muayene sırası bekleyenler de saatlerce kuyrukta beklerken daha çok hasta olduklarını söyledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber