Uzmanlar uyardı: Kalbinizi kontrol ettirmeden, kesinlikle spora başlamayın

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 19 Mart 2007 15:15, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Adana Nümûne Hastanesi Fatma-Kemal Timuçin Kalp Merkezi Başhekim Yardımcısı Dr. Mustafa Kemal Batur, yaz öncesi spor yapıp zayıflamak isteyenleri uyararak, ?Kalbinizi kontrol ettirmeden kesinlikle spora başlamayın'' dedi.

Özellikle yetişkinlerin, bir anda karar verip spora başlamasının ciddî sağlık sorunlarına yol açabileceğini belirten Dr. Batur, ?Sağlıklı olayım' düşüncesiyle başlanan sporun kişinin ölüm sebebi olabileceğini söyledi. Vücuttaki aşırı kiloları atmanın en iyi yolunun spordan geçtiğini belirten Dr. Batur, şöyle devam etti:

?İnsanlarımız dengesiz beslenip fazla kilo alınca bunları birden vücudundan atmak istiyor. Kendi başına spor yapmaya karar veriyor. Hemen bir spor salonuna üye olup spor yapmaya başlıyor. Böyle davranan birçok yetişkin, sağlıklı olayım derken, ciddi kalp problemleri yaşıyor. Spora başlayacak kişilerin önce doktor kontrolünden geçmesi, özellikle kalbini kontrol ettirmesi gerekir. Spor yapıp zayıflamak isteyen, fazla kilolarını atmak isteyen kişi, belki de obezite riski ile karşı karşıyayken, bir hekime görünmeden spor yaparsa sağlık sorunları yaşabilir. Hatta, ?sağlıklı olayım' derken yaşamını yitirebilir. Spor yapmaya karar veren kişinin ciddi kalp rahatsızlığı olabilir, kendisi de bunu fark etmeyebilir. Yaptığı sporla sarf ettiği aşırı efor sonrası kalp krizi veya ritim bozukluğu ile karşı karşıya kalabilir.'' Dr. Batur, kilo verip kalbini korumak isteyenlerere bir kardiyologa görünmelerini, spor yapmak için onayını aldıktan sonra buna başlamasını önerirken, ?Doktor onayı verildiği takdirde, en az haftada 3 gün, dakikada 110 adım atarak yapacakları 1 saatlik yürüyüş sonrası sağlıklı ve istedikleri kiloya geleceklerini düşünüyorum'' diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber