Öğretim görevlisine kartvizitle ilanı aşk eden kaymakama soruşturma

Haber Giriş : 26 Mayıs 2004 00:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Denetleme yaptığı Akdeniz Üniversitesi'ne bağlı Sporcu Sağlığı Merkezi'nde, öğretim görevlisi S.N.'ye ?Hoşuma gittiniz, görüşelim' diye not bıraktığı iddia edilen Finike Kaymakamı Ahmet Önal'a soruşturma açıldı.

Evli ve 3 çocuk babası Önal, ?Yaptırdığım yıkımlar nedeniyle karalama kampanyası açıldı' dedi.

Antalya'nın Finike İlçesi Kaymakamı Ahmet Önal'ın, Akdeniz Üniversitesi öğretim görevlilerinden S.N.'ye kartvizitini verip, masasına da, ?Siz çok güzelsiniz. Hoşuma gittiniz. Sizinle görüşelim' notu bıraktığı iddiası, soruşturma konusu oldu. İddiaları reddeden Kaymakamı Önal, bunun sahilde yaptırdığı yıkımlardan etkilenen kişilerce çıkarıldığını söyledi.

Olay iddiaya göre şöyle gelişti: Kaymakam Önal, beraberindeki bir heyet ile geçen yıl aralık ayında ilçede bulunan Akdeniz Üniversitesi Sporcu Sağlığı Merkezi'ni denetlemeye gitti. Öğretim görevlisi S.N. ile tanışıp kartvizitini verdi. Heyet, başka bir bölüme yönelirken, Kaymakam geri dönerek S.N.'nin masasına not yazıp, telefon numarasını bıraktı. Notu gören S.N., bir dilekçeyle savcılığa suç duyurusunda bulundu ve Kaymakam'dan şikayetçi oldu.

Soruşturma, Kaymakam ve Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu öğretim görevlisi S.N.'nin evli olmaları da gözönüne alınarak gizli yürütüldü. İçişleri Bakanlığı müfettişlerinin Finike'de yaptığı soruşturma tamamlanarak Antalya'ya gönderildi. Kaymakam Önal'ı 657 Sayılı Devlet Memurları Kanunu'na göre kusurlu bulan müfettişler, aynı kanunun 125'nci Maddesi'ne göre ?Disiplin Cezası' verilmesini istedi. Soruşturma devam ederken, müfettişlerin kararı Kaymakam Önal'a henüz tebliğ edilmedi.

Yıkımdan dolayı 3 çocuk babası Önal olayla ilgili şunları söyledi: ?Aralık ayında Finike ve Kumluca ilçeleri arasındaki sahilde çok büyük yıkımlar yaptırdım. Menfaatine dokunduğum insanlar beni yıpratmak için böyle bir kampanyaya başvurdular. Tayinimi çıkarmaya çalıştılar. İddia edildiği gibi bir olay yaşanmadı. Karalama kampanyasının bir parçası. Çok özel bir konu, kişilik haklarımla ilgili.'

hürriyet

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber