Polis Koleji başvuruları başlıyor

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 20 Mart 2007 15:11, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Polis Koleji başvurularının, 26 Mart 2007 tarihinde başlayacağı bildirildi.

Ankara Emniyet Müdürlüğü'nden yapılan yazılı açıklamada, Polis Koleji'nin Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı liselerin Fen Bilimleri Alanı müfredatına uygun olarak lise derecesinde eğitim ve öğretim yapan Emniyet Genel Müdürlüğü'ne bağlı olarak kurulmuş, parasız yatılı ve resmi üniformalı bir okul olduğu hatırlatılarak, Polis Koleji Mezunlarının Emniyet Teşkilatına orta ve üst kademe amir yetiştiren Polis Akademisinde veya Emniyet Teşkilatının ihtiyaç duyacağı branşlardaki fakültelerde eğitim gördükten sonra Komiser Yardımcısı rütbesi ile Emniyet Teşkilatında çalışmaya başladıkları kaydedildi.

Polis Koleji Aday Tespit Sınavı için başvuruların 26 Mart -13 Nisan 2007 tarihleri arasında İlköğretim Okulu Müdürlüklerinde Orta Öğretim Kurumları Sınavı (OKS) müracaatları ile birlikte internet ortamında yapılacağı kaydedildi. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yapılacak olan Polis Koleji Aday Tespit Sınavının 10 Haziran 2007 tarihinde saat 10.00'da Ortaöğretim Kurumları Sınavı (OKS) ile birlikte yapılacağı belirtilerek Polis Koleji Aday Tespit sınavında başarılı olan adayların , 06-10 Ağustos 2007 tarihleri arasında Polis Koleji Müdürlüğünde yapılacak olan Polis Kolejine Giriş Sınavına çağırılacakları vurgulandı. Polis Kolejine Giriş Sınavı Mülakat, Beden Eğitimi Sınavı ve Yazılı Sınav (test) aşamalarından oluştuğu açıklandı. Adaylarda Aranacak Şartlar ise şöyle sıralandı:

"- Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak,

- 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 48/a5 maddesinde belirtilen şartları taşımak,

- Sağlık Yönetmeliğinde belirtilen sağlık şartlarını taşımak,

- Öğrenime ara vermemiş olmak,

- Herhangi bir okuldan, ahlaki veya disiplin sebebi ile çıkarılmamış olmak ve Kamu haklarından mahrum bulunmamak,

- Lise ve dengi okullara devam etmemiş olmak,

- Yaş yönünden; Polis Koleji Giriş Sınavının yapıldığı yılın 01 Ocak itibariyle 16 yaşından gün almamış olmak. 01 Ocak 1992 ve daha sonraki tarihlerde doğmak".

Ayrıntılı bilginin il emniyet müdürlüklerinin eğitim şubelerinden, ilköğretim okulu müdürlükleri ve Ankara Polis Koleji Müdürlüğü, Bursa Polis Koleji Müdürlüğü ile www.poliskoleji.k12.tr internet adresi ve [email protected] e-mail adresi aracılığıyla öğrenilebileceği açıklandı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber