SSK Başmüfettişi 65 doktor hakkında soruşturma açılmasını istedi

Haber Giriş : 26 Mayıs 2004 00:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Bursa SSK'da görevli başmüfettiş Kozan, hastanede görev yapan 65 doktor hakkında randevusuz hastalara da baktıkları, başhekim hakkında ise ameliyat odasının dış penceresine sineklik yaptırmadığı gerekçesiyle soruşturma açılmasını istedi.

Bursa SSK Bölge Hastanesi'nde görevlendirilen ve 13 ay süren inceleme sonunda 65 doktor hakkında soruşturma dosyası hazırlayan SSK Başmüfettişi Rıfat Kozan'ın hazırladığı rapor, TBMM İnsan Hakları Komisyonu'nda incelemeye alındı.

Bir şikayet üzerine Bursa SSK Hastanesi'nde görevlendirilen SSK Başkanlık Başmüfettişi Rıfat Kozan, hastanede görev yapan 65 doktor hakkında randevusuz hastalara da baktıkları, başhekim Mustafa Tümay hakkında ise ameliyat odasının dış penceserisine sineklik yaptırmadığı gerekçesiyle soruşturma açılması için rapor hazırladı. 65 doktor hakkında soruşturma açılması üzerine Bursalı siyasetçiler araya girerek, sorunun çözülmesi için girişimde bulundu. Tebdil-i kıyafetle hastaneye giden Bursa milletvekilleri, raporun gerçeği yansıtmadığı kanaatine ulaşınca, konuyu SSK Teftiş Kurulu Başkanlığı'na bildirdiler. Ancak bir sonuç alınamadı.

Tabip Odası inceleme yaptı
Bursa Tabip Odası da bir ekip kurarak SSK Bölge Hastanesi'nde inceleme yaptırdı. Doktorların, acil durumlarda randevusuz hastaya bakması, acil poliklinikteki hijyen ve ameliyathanenin dışa açılan penceresinde sineklik bulunmaması ve bazı idari personelin kadrolarına uygun olarak çalıştırılmaması gibi gerekçelere dayalı soruşturma isteminin ciddiyetten uzak olduğu belirtildi. Bursa Tabip Odası'nın hazırladığı raporda, "Soruşturmanın başladığı günden itibaren hastanenin huzuru bozuldu. Meslektaşlarımız, tamamen özveri ile mevcut sistemin yarattığı olumsuzlukları gidermek amacı dışında hiçbir menfaat beklentisi olmadan yaptığı bu çalışmalar dolayısıyla ödülendirilmesi gerekirken, tam tersine cezalandırılmışlardır. Yapılan değerlendirmelerin objektif olduğuna inanmakta zorluk çekiyoruz" denildi.

Müfettişin raporu TBMM'de
Başmüfettiş Kozan'ın soruşturma dosyası, mağdur doktorlar tarafından TBMM İnsan Hakları Komisyonu'na intikal ettirildi. Komisyon, iddiaları incelemek üzere alt komisyon kurdu. Komisyon'da görev yapan AK Parti Bursa Milletvekili Zafer Hıdıroğlu, konuyu başından itibaren yakından izlediklerini belirterek, "Alt Komisyon gerekli incelemeyi yapacak. Ben doktorlarımızın çok zor koşullar altında çalıştığını biliyorum. Üstelik SSK Bölge hastanesinin yükü ağır. Gereği neyse o yapılır. Kimsenin hakkı yenmez" dedi.

yenişafak

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber