'Cerrah disipline verilsin, istihbaratçı ihmal cezası alsın'

Kaynak : Radikal
Haber Giriş : 22 Mart 2007 08:20, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

ANKARA - Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink suikastindeki ihmal iddiaları üzerine İçişleri Bakanlığı'nın başlattığı soruşturmanın İstanbul ayağı tamamlandı. Müfettişler, Dink'i ölüme götüren ihmalden İstanbul Emniyeti'ni sorumlu tuttu ve İstihbarat Şube Müdürü Ahmet İlhan Güler'in görevi ihmal suçundan adli ve idari cezalandırımasını istedi. Müfettişler İstanbul Emniyet Müdürü Celalettin Cerrah'ın da disiplin kuruluna sevkini talep etti.

Alınan bilgiye göre; müfettişler, Hrant Dink'i ölüme götüren ihmalden İstanbul Emniyeti'ni sorumlu tuttu. Müfettişler, bir dönem polis muhbiri olarak kullanılan Erhan Tuncel'den alınan suikast ihbarının Trabzon İstihbarat Şubesi tarafından İstanbul İstihbarat Şubesi'ne iletildiğini; ancak İstanbul İstihbaratı'nın, bu ihbarı gerekli titizlikle ele almadığı ve gerekli önlemlerin alınması için ilgili birimleri uyarması gerekirken bunu yapmadığı kanısına vardı.

İhmalin faturasını görevden alınan İstanbul İstihbarat Müdürü Güler'e kesen müfettişler, Güler'in 'görevi ihmal' suçundan hem adli hem de idari yönden cezalandırılmasını talep etti. Emniyet Örgütü Disiplin Tüzüğü, görevi ihmal suçunun, 'aylık kesimi' ya da '24 aya kadar kıdem durdurmayla' cezalandırılmasını öngörüyor.

Tehdit edildiği bilinen ve yargılandığı davada saldırıya uğrayan Dink'in korumaya alınması gerekirken İstanbul Emniyeti'nin bunu yapmadığına dikkat çeken müfettişler, Emniyet Müdürü Cerrah'ın da İçişleri Bakanlığı Yüksek Disiplin Kurulu'na sevk edilmesini istedi.

İhmal soruşturmasının Trabzon ve Ankara ayağı da sona yaklaştı. Müfettişlerin, Dink suikastiyle ilgili olarak Trabzon ve Ankara'da ihmal olmadığı sonucuna vardıkları öğrenildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber