Kamu-Sen'den AKP'ye uyarı

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 22 Mart 2007 15:58, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı Bircan Akyıldız, 631 sayılı Kanun Hükmünde Kararname gereği üst düzey unvanlara verilen ek ödemenin, diğer kamu çalışanlarına verilmemesini eleştirerek ?Kamu çalışanlarını bütçe ve IMF engeline takan AKP'yi, kamu çalışanları da seçim barajına takacaktır? diye konuştu.

Akyıldız, konuyla ilgili basın açıklamasında, 631 sayılı KHK gereğince, 2002 yılında bazı unvan ve kadrolara ödenmeye başlanan görev tazminatlarının, daha sonra kararnamenin 11. maddesi ile, kamu görevinde beş hizmet yılını dolduran çalışanların tümünün bu tazminattan faydalanacağının hükme bağlandığını anımsattı. 2004 yılında Uzlaştırma Kurulu'na yaptıkları başvuru sonucunda ve son olarak bu yıl Danıştay'ın verdiği karara göre, görev tazminatlarının tüm çalışanlara ödenmesi yolunda alınan karara vurgu yapan Akyıldız, 2006 yılı toplu görüşmelerinde konunun Kamu-Sen tarafından gündeme getirildiğini, ama hükümetin bu isteği ?bütçe imkansızlıkları? nedeniyle geri çevirdiğini belirtti.

Üst düzey unvanlar için gündeme gelmeyen bütçe imkansızlıklarının, daha alt derecelerde çalışanlar için söz konusu olduğunu vurgulayan Akyıldız, şunları kaydetti:

?AKP, IMF ve ABD'yi dinlerken, toplumu da yargıyı da hiçe saymaktadır. Buradan AKP'yi son kez uyarıyoruz: Ya 631 sayılı KHK'nin gereklerini yerine getirin ve görev tazminatlarını tüm kamu çalışanlarına yansıtın ya da 300 YTL'den başlamak üzere çalışanlara ek bir zam yapın. Aksi taktirde, kamu çalışanlarını bütçe ve IMF engeline takan AKP'yi, kamu çalışanları da seçim barajına takacaktır.?

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber