3 yaşında gebe raporu verdiler

Kaynak : Akşam
Haber Giriş : 23 Mart 2007 06:26, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Rize Tevfik İleri Endüstri Meslek Lisesi'nde öğretmen olan Orhan C., kusma ve öksürük şikayeti olan 3 yaşındaki kızı Miray C.'yi geçtiğimiz hafta sonu Trabzon Doğum ve Çocuk Bakımevi Hastanesi'ne gönderdi. Doktor M. B. tarafından muayene edilen küçük çocuk için rapor hazırlandı ve evine gönderildi. Bir süre sonra Orhan C.'nin görev yaptığı Tevfik İleri Endüstri Meslek Lisesi'ne muayene faturası geldi. Sayman Şemsettin Gümüş, faturada yazan 'Abdominal gebelik' (dış gebelik) teşhisini görünce durumu baba Orhan C.'ye bildirdi.

BABA ŞOKE OLDU

Baba Orhan C. gelen faturaya göre kızının hamile olduğunu söyleyerek, "Faturayı görünce gözlerime inanamadım. Eve giderek verilen raporlara baktım. Raporlara göre de küçük kızım hamile. Olay bir tıp skandalı" dedi.

El yazılı rapora bilgisayar hatası dedi

TRABZON Doğum ve Çocuk Bakımevi Hastanesi'nde görevli Dr. M. B. ise hastanın hafta sonu hastaneye geldiğini ve yaptığı muayenede küçük kıza 'Akut solunum yolu enfeksiyonu' teşhisi koyduğunu ifade etti. Ailenin resmi sevki pazartesi günü getirerek resmileştirme işleminin yapıldığını belirten Doktor M. B., "Bu işlem yapılırken bilgisayardan yanlışlıkla başka bir hastanın teşhisi yazılmış. Zaten ben o gün görevli değildim. Yanlışlık bundan dolayı gerçekleşti. Çocuğa yanlış teşhis konulması söz konusu değil" şeklinde konuştu. Doktor M.B.'nin hatanın bilgisayardan kaynaklandığını söylemesine rağmen muayene fişindeki 'abdaminal gebelik' yazısının elle yazılması da dikkat çekti.

Abdominal gebelik nedir?

BİR dış gebelik şekli. Embriyon tüplerdeki sorun nedeniyle rahim içinde değil rahim dışında ve karında gelişiyor. Kanamalara neden olabiliyor. Cerrahi tedavi gerektiriyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber