Faturalı cep telefonu 'kaçak' çıktı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 25 Mart 2007 12:40, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Adana'da, bir alışveriş merkezinden aldığı cep telefonu ?kaçak? olduğu gerekçesiyle görüşmeye kapatılan tüketici, tazminat talebiyle mahkemeye başvurdu.

Adana'daki bir otelde garson olarak çalışan Şenel Yuvarlak (26), AA muhabirine yaptığı açıklamada, 2005 yılının Kasım ayında 490 YTL'ye satın aldığı cep telefonunun, geçtiğimiz günlerde arkadaşına mesaj geçerken aniden kesildiğini söyledi.

Şenol Yuvarlak, yaptığı araştırmada, cep telefonunun kaçak olması nedeniyle kesildiğini, gelen cep telefonu mesajında da ?lütfen satıcınızla görüşünüz?? denildiğini ifade ederek, şunları kaydetti:

?Telefonu aldığım mağazaya götürdüm ancak sorunumla ilgilenen tek bir yetkili bulamadım. Kaçak telefonlarda sıkıntı yaşandığı için daha fazla para ödemeyi göze alıp, marka olmuş bir alışveriş merkezinden almayı tercih ettim. Ancak, bu uygulama karşısında hakkımı yasal yollardan sonuna kadar arayacağım.?

Şenol Yuvarlık'ın avukatı Mehmet Ali Akgül ise söz konusu alışveriş merkezinin müvekkilini mağdur ettiğini belirterek, ?Müvekkilimin elinden Anayasal bir hak olan iletişim özgürlüğü alınmış, bunun yanı sıra kaçakçı muamelesi görmüştür? dedi.

Akgül, müvekkili adına Adana 2. Tüketici Mahkemesinde açtığı davada, cep telefonunu satan alışveriş merkezinden telefon bedelinin yanı sıra 7 bin 500 YTL'de manevi tazminat talep etti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber