Aksu: Öğretmenler, eli öpülesi insanlardır

Kaynak : Zaman
Haber Giriş : 25 Mart 2007 19:34, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İçişleri Bakanı Abdülkadir Aksu, hükümetin birinci önceliğinin her zaman eğitim olduğunu belirterek, "Öğretmenlerimiz her zaman eli öpülesi insanlardır. Öğretmenlerimize ne yapsak az. Her şeyin en güzeline layıktırlar. Bu kapsamda hükümetimiz de bütçeden en büyük payı Milli Eğitim'e ayırıyor" dedi.

Bacanağı İzmir Milletvekili Tevfik Ensari'nin oğlu Münir Ensari ile Devrekli işadamı Aydın Alagöz'ün kızı Nuray Alagöz'ün nişan törenine katılmak için dün akşam saatlerinde Zonguldak'a gelen İçişleri Bakanı Abdülkadir Aksu, bugün de Zonguldak'ın Devrek İlçesi'nde öğretmenevinin açılışını yaptı.

Protokol konuşmalarının ardından kürsüye gelirken kendisine eşlik etmek isteyen Devrek Kaymakamı Yakup Tat, Devrek Belediye Başkanı Özcan Ulupınar ve AKP İl Başkanı Celil Uzun'a kürsüye gelmemeleri için elleriyle engelledi. Bakan Aksu'nun, ısrarla kürsüye gelmek isteyenlere oturmaları konusunda ricada bulunması katılımcılara tebessüm ettirdi.

İçişleri Bakanı Aksu, öğretmenlerin her zaman eli öpülesi insanlar olduğunu belirterek, "Öğretmenlerimiz her zaman her an eli öpülesi insanlardır. Biz aydınlık gelecegimizin teminatı olan yavrularımızı kendilerine teslim ettğimiz kişilerdir. Ne yapsak az. Herşeyin en güzeline en iyisine layıktırlar. Bu güzel ilçemize güzel bir öğretmenevi. Hiç olmazsa boş kaldıklarında dinlenebilecekleri, sohbet edecekleri, oturabilecekleri güzel bir ortam, güzel bir mekan. Bütün emeği geçenlere de teşekkür ediyorum. Biz hükümet olarak da Milli Eğitim'e gerçekten ağırlık ve öncelik veriyoruz. Hükümet olarak göreve başladığımız an birinci önceliğimiz Milli Eğitim demiştik. Bütçeden en büyük payı Milli Egitim'e ayırdık. Bir taraftan eğitim mekanları, dershane sayısı, okul sayısını artırırken bir taraftan da öğretmen sayısını artırmaya gayret gösterdik. Her yıl kadroya ayrılan atamaların yüzde ellisinden fazlası öğretmen atamaları için milli eğitime tahsis etmektedir.Birde bunun yanında milli eğitimin kalitesini artırıyoruz." diye konuştu.

Konuşmasının ardından iki katlı öğretmenevinin açılışını yapan Bakan Aksu'ya, Vali Yavuz Erkmen, Kaymakam Yakup Tat ve Devrek Belediye Başkanı Özcan Ulupınar, dünyaca ünlü Devrek bastanonunu hediye ettiler.

Konuşmasının ardından Devrek Eğitim Tabur Komutanlığı'na giden Bakan Aksu, helikopterle İstanbul'a gitti. Bakan Aksu'yu Vali Yavuz Erkmen, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Recep Onur, AKP'li Zonguldak Belediye Başkanı Secaattin Gonca, İl Jandarma Komutanı Albay Hakan Temel Aksel, Devrek Kaymakamı Yakup Tan, İl Emniyet Müdürü Atilla Çınar ve AKP'li Devrek Belediye Başkanı Özcan Ulupınar uğurladı.

Bakan Aksu'ya hediye edilen bastonlar, madenci heykelleri ve Devrek'ten alınan tatlılar, Bakanın isteği üzerine helikopter yerine Ankara'ya gidecek makam aracına konuldu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber