Meslek lisesi öğrencileri 60 bin YTL'lik tezgahı, 12 bin YTL'ye mal etti

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 26 Mart 2007 20:00, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

Mersin'in Tarsus ilçesinde, Tarsus Endüstri Meslek Lisesi Makine Teknolojisi Bölümü öğretmen ve öğrencileri, emsallerinin piyasa değeri 60 bin YTL olan dik işleme tezgahını (CNC-Computer Numerical Control), 12 bin YTL harcayarak üretti.

Tarsus Endüstri Meslek Lisesi Müdürü Hasan Gürbüz, Makine Teknolojisi Bölümü öğrencileri Gökhan Kara, Mesut Çaylak ve İsmail Yalgi'nin, simülasyon dersinde gördüklerini pratik olarak hayata geçirmek amacıyla CNC Tezgahı Projesi'ni hazırladıklarını ve bölüm öğretmenleri Yüksel Aydın, Metin Koşar ve Musa Can ile birlikte 4 ay boyunca gece gündüz çalışarak emsallerinin piyasa değeri 60 bin YTL olan tezgahı 12 bin YTL'ye mal etmeyi başardıklarını söyledi.

Üretilen CNC tezgahı ile Milli Eğitim Bakanlığı'nın 2006-2007 Proje Tabanlı Beceri Yarışması'na katılacaklarını belirten Gürbüz, "Yarışmaya katılmanın dışında hedefimiz okulumuzda üç eksen dik işlem merkezli freze tezgahının üretilebileceğini kanıtlamak olmuştur. Bu tezgahı oluşturan parçaların tamamen okulumuz makine parkında yapılabileceğinin öğrenci ve öğretmen dayanışmasının takım ruhuna dönüştürülüp, çalışma becerilerinin geliştirilmesi, özgüven kazanmaları, diğer taraftan da bölgemizde CNC bilgisine sahip teknisyen ve teknikerlerin az olması bu projeyi motive etmiştir. Bu tezgah yapılırken, elektrik-elektronik, bilgisayar ve makine tasarımıyla makine imalatı komplike düşünülmüş, günümüzde diğer bir deyişle endüstriyel otomasyon teknolojileri bu makine üzerinde uyarlanmıştır" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber