Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü Personeli Yer Değiştirme Suretiyle Atanma Esaslarına Dair Yönetmelik

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 27 Mart 2007 08:08, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

BİRİNCİ BÖLÜM

Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

Amaç

MADDE 1 ? (1) Bu Yönetmeliğin amacı, Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü birimlerinde görevli 657 sayılı Devlet Memurları Kanununa tabi personelin aynı kurum içinde yer değiştirme suretiyle atanmalarına ilişkin usul ve esasları belirlemektir.

Kapsam

MADDE 2 ? (1) Bu Yönetmelik, Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğünde 657 sayılı Devlet Memurları Kanununa tabi olarak çalışan memurları kapsar.

(2) Ancak, 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 36 ncı maddesinde yer alan yardımcı hizmetler sınıfına dahil memurlar ile aynı Kanunun 59 uncu maddesinde sayılan istisnai memurlar ve aday memurlar bu Yönetmelik hükümlerine tabi değildir.

Dayanak

MADDE 3 ? (1) Bu Yönetmelik, 26/9/1984 tarihli ve 3045 sayılı Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü Kuruluşu ve Görevleri Hakkında Kanun Hükmünde Kararnamenin Değiştirilerek Kabulü Hakkında Kanunun 28 inci ve 30 uncu maddeleri ile 14/7/1965 tarihli ve 657 sayılı Devlet Memurları Kanununa dayanılarak hazırlanmıştır.

Tanımlar

MADDE 4 ? (1) Bu Yönetmelikte yer alan:

a) Genel Müdürlük: Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğünü,

b) Bölge Müdürlüğü: Tapu ve Kadastro Bölge Müdürlüğünü,

c) Bölge Müdürü: Tapu ve Kadastro Bölge Müdürünü,

ç) Hizmet Birimi: Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü taşra teşkilatında yer alan Bölge Müdürlükleri ile Tapu Sicil Müdürlükleri ve Kadastro Müdürlüklerini,

d) Yer Değiştirme Suretiyle Atanma: Genel Müdürlük bünyesinde çalışan memurların, bu Yönetmelikte tespit edilen hizmet bölgelerine, belirli süreler dahilinde 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 76 ncı maddesindeki esaslar çerçevesinde atanmasını,

e) Hizmet Bölgesi: Bu Yönetmeliğin Ek-1'inde yer alan I sayılı cetvelde gösterilen il, merkez ilçeleri ve diğer ilçelerin bölgelerini,

f) Hizmet Alanı: Hizmet bölgelerindeki görevin yapıldığı yeri,

g) Genel Yönetmelik: Devlet Memurlarının Yer Değiştirme Suretiyle Atanmalarına Dair Yönetmeliği,

ifade eder.

İKİNCİ BÖLÜM

Yer Değiştirme Suretiyle Atanmaya İlişkin Genel Esaslar

Hizmet birimlerinin bölgelere ayrılması ve atamaya tabi personel

MADDE 5 ? (1) İller, merkez ilçeleri ile diğer ilçeler; sosyal, kültürel, ulaşım, coğrafi ve ekonomik şartları ile hizmet gerekleri dikkate alınmak suretiyle, üç hizmet bölgesine ayrılmıştır. Hizmet bölgeleri I sayılı cetvelde gösterilmiştir.

(2) Taşra hizmet birimlerinde; Bölge Müdürü, Bölge Müdür Yardımcısı, Şube Müdürü, Tapu Sicil Müdürü, Kadastro Müdürü, Tapu Sicil Müdür Yardımcısı ve Kadastro Müdür Yardımcısı ile Kontrol Mühendisi unvanlarıyla görev yapan personelin yer değiştirme suretiyle atanmasında, belirlenen bu hizmet bölgeleri esas alınır.

Hizmet bölgelerinde zorunlu çalışma yükümlülüğü ve fiili hizmet süresi

MADDE 6 ? (1) Bu Yönetmelikteki özel hallere ilişkin istisnai hükümler ayrık olmak üzere; 5 inci maddede belirtilen personelin fiili hizmet süresi; üçüncü bölgede üç yıl, ikinci bölgede beş yıl, birinci bölgede yedi yıldır. Ancak, bir üst hizmet bölgesinde kadro bulunmaması veya hizmet bölgelerine eleman temininde güçlük çekilmesi hallerinde Genel Müdürlük Onayı ile bu süreler uzatılabilir.

(2) Hizmet bölgelerinde belirlenen sürelerde fiilen çalışma yapılmadan, doğrudan bir üst hizmet bölgesine atama yapılmaması esastır. Yukarıda belirtilen nedenlerle, ataması yapılamayan personelin bulunduğu yerde geçirdiği süreler I. hizmet bölgesi hariç bir üst hizmet bölgesindeki zorunlu hizmet süresinden sayılır.

(3) Hizmet süresi dolan zorunlu yer değiştirmeye tabi personel, bu Yönetmeliğin Ek-2'sinde yer alan Atanma İstek Formunu doldurmak suretiyle yer değiştirme isteğinde bulunur. Ancak; fiili hizmet süresi dolup, yer değiştirme isteğinde bulunmayan personelin görev yapmakta olduğu birimde çalışmaya devam edip etmeyeceği, aynı veya başka bir hizmet bölgesine atanıp atanmayacağı hususları, hizmetin gereği ve bölgeler arasındaki personel dağılımının adil bir şekilde sağlanması hususları gözetilerek Yer Değiştirme Kurulunca re'sen değerlendirilir.

Yer değiştirme suretiyle atanma dönemleri

MADDE 7 ? (1) Yer değiştirme sureti ile atamalar, her yılın Haziran-Temmuz döneminde yapılır. Atamalar Genel Müdürlüğün Web sitesinde değerlendirme formu ile birlikte duyurulur. Ataması yapılan personelin ilişiği, atamanın ilgili birime ulaşmasından itibaren en geç bir ay içinde kesilir.

(2) Kadastro hizmetlerine yönelik çalışmalarda bu dönemi kapsayan hizmetler için personelin ilişiği en geç Aralık ayında kesilebilir.

Yer değiştirme sureti ile atamalarda göz önünde bulundurulacak hususlar

MADDE 8 ? (1) Yer değiştirme suretiyle atamalar; personelin adil ve dengeli bir şekilde dağılımı amacı gözetilerek, ilgililerin öğrenimi, uzmanlığı, iş tecrübesi, mesleki bilgisi ve sicil durumu gibi özelliklerini içeren bu Yönetmeliğin Ek-3'ünde yer alan Değerlendirme Formları ile boş kadro durumu ve hizmet bölgelerindeki iş ve personel ihtiyaçları dikkate alınarak hazırlanan bir plan dahilinde Yer Değiştirme Kurulunca yapılır. Diğer hususlarda Genel Yönetmelik hükümlerine uyulur.

Hizmet gereği atama

MADDE 9 ? (1) Zorunlu görülen hallerde, hizmetin önemi ve gereği gözetilerek, personelin bulunduğu bölgedeki fiili hizmeti tamamlanmadan, aynı bölgedeki başka bir hizmet birimine ataması yapılabilir.

ÜÇÜNCÜ BÖLÜM

Yer Değiştirme Sureti ile Atanmaya İlişkin İşlemler

Yer değiştirme kurulu

MADDE 10 ? (1) Yer Değiştirme Kurulu; yetki devredilen durumlar hariç olmak üzere, aynı kurum içinde yer değiştirmeye tabi personelin atama işlemlerini incelemek ve değerlendirmek üzere, Genel Müdürün veya yetki verdiği Genel Müdür Yardımcısının başkanlığında, I. Hukuk Müşaviri, Kadastro Dairesi Başkanı, Tapu Dairesi Başkanı ve Personel Dairesi Başkanından oluşur.

(2) Kurul, Başkanın çağrısı üzerine müracaat döneminin sona erdiği tarihi izleyen 10 gün içerisinde ve bütün üyelerinin katılımıyla toplanır. Asil üyelerin yokluğunda Kurula vekilleri katılır. Duruma göre birden fazla toplantı da yapılabilir. Kararlar oy çokluğu ile alınır. Çekimser oy kullanılamaz. Kurul toplantıları ve alınan gerekçeli kararlar bir tutanak ile tespit edilir. Karara muhalif kalan üye gerekçesini tutanakta belirtmek zorundadır.

(3) Kurulun raportörlüğü Personel Dairesi Başkanlığı tarafından yerine getirilir.

(4) Kurul, Atanma İstek Formu, Değerlendirme Formu, tercih sırası, boş veya boşalacak kadro durumlarını; puanlamaya öncelik vermek suretiyle birlikte değerlendirerek, liyakat, hizmet gerekleri ve kamu yararı ilkelerini gözeterek karar verir.

Hizmet birimlerinin ilanı ve personelin başvuru şekilleri

MADDE 11 ? (1) Yer değiştirme sureti ile atamaya tabi boş veya boşalacak hizmet birimleri ve unvanlar ile personel ihtiyacı bulunan diğer hizmet birimlerinin listesi ve başvuruların ne şekilde yapılacağı, her yılın en geç mart ayı sonuna kadar internet ortamında Genel Müdürlüğün Web sayfasında duyurulur.

(2) Hizmet bölgesinde zorunlu çalışma süresini tamamlayanlar ve isteğe bağlı olarak yer değiştirme talebinde bulunan diğer personel; bu Yönetmeliğin Ek-2'sinde yer alan Yer Değiştirme Sureti ile Atanma İstek Formunu doldurarak aşağıda belirtildiği şekilde gönderirler. Bu formda atanmak istedikleri hizmet alanlarının belirtilmesi zorunludur.

(3) Başvurular her yılın 1-30 Nisan tarihleri arasında Müdürlüklere yapılır. Müdürlükler, başvuruları kendi görüşleri ile birlikte 1-10 Mayıs tarihleri arasında Bölge Müdürlüklerine intikal ettirirler. Bölge Müdürlükleri de 15-25 Mayıs tarihleri arasında yine kendi görüşlerini de ekleyerek, Tapu Sicil Müdürlüklerinde çalışanların taleplerini Tapu Dairesi Başkanlığına, Kadastro Müdürlüklerinde çalışanların taleplerini Kadastro Dairesi Başkanlığına, diğer birimlerde çalışanların taleplerini ise Personel Dairesi Başkanlığına intikal ettirir. Bu tarihler dışında yapılan müracaatlar ile doğrudan Genel Müdürlüğe yapılan müracaatlar ve postadaki gecikmeler dikkate alınmaz. Personel kendi isteği ile yaptığı atanma talebi ile bağlıdır. Başvurular İdarece yapılacak gerekli düzenlemeleri müteakip internet ortamında da yapılabilir.

(4) Atama sonuçları, internet ortamında Kurumun Web sayfasında duyurulur.

DÖRDÜNCÜ BÖLÜM

Çeşitli ve Son Hükümler

Diğer personel

MADDE 12 ? (1) Zorunlu yer değiştirmeye tabi olan personel dışında kalan personelin, isteğe bağlı yer değiştirme suretiyle atanmaları hakkında da bu Yönetmeliğin ve Devlet Memurlarının Yer değiştirme Suretiyle Atanmalarına Dair Yönetmeliğin ilgili hükümleri uygulanır. Görev yaptığı hizmet bölgesinde ihtiyaç fazlalığı tespit edilen personel ihtiyaç olan bölgelere tercih kullandırılmak sureti ile aynı usulle atanabilir.

Hüküm bulunmayan haller

MADDE 13 ? (1) Bu Yönetmelikte hüküm bulunmayan hallerde, 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun ilgili hükümleri ile 19/4/1983 tarihli ve 83/6525 sayılı Bakanlar Kurulu Kararıyla yürürlüğe giren Devlet Memurlarının Yer Değiştirme Suretiyle Atanmalarına İlişkin Yönetmelik hükümleri uygulanır.

Yürürlükten kaldırılan yönetmelik

MADDE 14 ? (1) 12/3/2000 tarihli ve 23991 sayılı Resmî Gazete'de yayımlanan Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü Personelinin Görevde Yükselme ve Yer Değiştirme Suretiyle Atanma Esaslarına Dair Yönetmelik yürürlükten kaldırılmıştır.

Kazanılmış haklar

GEÇİCİ MADDE 1 ? (1) Bu Yönetmeliğin yürürlüğe girdiği tarihte, Genel Yönetmeliğin Ek 1 inci maddesi hükümleri saklı kalmak üzere, personelin halen görev yaptığı hizmet birimlerinin, I Sayılı Cetvele göre ait olduğu hizmet bölgeleri kazanılmış hak kapsamında değerlendirilir.

Yürürlük

MADDE 15 ? (1) Bu Yönetmelik yayımı tarihinde yürürlüğe girer.

Yürütme

MADDE 16 ? (1) Bu Yönetmelik hükümlerini Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğünün bağlı olduğu Bakan yürütür.

EK-1
I ? SAYILI CETVEL
I. BÖLGE II. BÖLGE III. BÖLGE
1-Adana 1-Afyonkarahisar 1-Artvin
2-Ankara 2-Bilecik 2-Elazığ
3-Bursa 3-Bolu 3-Erzincan
4-Gaziantep 4-Burdur 4-Erzurum
5-İçel 5-Düzce 5-Kahramanmaraş
6-İstanbul 6-Giresun 6-Malatya
7-İzmir 7-Isparta 7-Sivas
8-Kocaeli 8-Kütahya 8-Şanlıurfa
9-Aydın 9-Ordu 9-Diyarbakır
10-Balıkesir 10-Osmaniye 10-Adıyaman
11-Çanakkale 11-Rize 11-Ağrı
12-Denizli 12-Samsun 12-Bingöl
13-Edirne 13-Kırklareli 13-Bitlis
14-Kayseri 14-Trabzon 14-Hakkari
15-Tekirdağ 15-Uşak 15-Kars
16-Konya 16-Bartın 16-Mardin
17-Manisa 17-Karabük 17-Muş
18-Muğla 18-Kırıkkale 18-Siirt
19-Sakarya 19-Amasya 19-Tunceli
20-Antalya 20-Çankırı 20-Ardahan
21-Hatay 21-Çorum 21-Iğdır
22-Zonguldak 22-Kastamonu 22-Batman
23-Eskişehir 23-Kırşehir 23-Şırnak
24-Yalova 24-Nevşehir 24-Gümüşhane
25-Niğde 25-Bayburt
26-Sinop 26-Van
27-Tokat
28-Yozgat
29-Aksaray
30-Karaman
31-Kilis

1 ? (I) ve (II) nci hizmet bölgelerinde; büyükşehir belediyesi kapsamındaki ilçeler ile merkez ilçeler hizmet birimleri bağlı bulunduğu ilin hizmet bölgesine, diğer ilçeler bir alt hizmet bölgesine tabidir.

2 ? (III) üncü hizmet bölgesinde illerin merkez ilçeleri ve diğer ilçelerindeki hizmet birimleri, bağlı olduğu ilin hizmet bölgesine tabidir.

3 ? Son nüfus sayımına göre nüfusu 10.000 in altındaki ilçeler (III) üncü hizmet bölgesidir.

EK - 2

TAPU VE KADASTRO GENEL MÜDÜRLÜĞÜ PERSONELİNİN YER DEĞİŞTİRME SURETİYLE ATANMA İSTEK FORMU

1 - Yer değiştirme Sureti ile Atanma İsteğinde Bulunan Memurun;
A - Adı ve Soyadı:
B - Baba adı :
C - Unvanı ve Sicil No:
D - Nüfusa Kayıtlı Olduğu yer:
1 - İli ve İlçesi:
E - Öğrenim Durumu:
F - Görev yeri:
G - Medeni Hali:
H - Eşinin çalışıp çalışmadığı:
I - Bakmakla yükümlü olduğu kişi sayısı:
İ - Bulunduğu Hizmet Birimine Atandığı Tarih (Gün, ay, yıl): / /200

2 - Özüre Dayalı Yer Değiştirme Talebinde Bulunması Halinde;
A-Sağlık durumu: ( )
B-Eş Durumu : ( )
1-Eşinin Görev unvanı ve Mesleği:


3 - Memurun Yer değiştirmek suretiyle atanmak istediği hizmet alanı (Tercih sırasına göre):
1- ???????????????
2-???????????????.
3- ???????????????
4- ???????????????
5-???????????????.

İmza - Tarih

ADRES :

Not: Özür grubuna dayanarak istekte bulunanlar ayrıca gerekli belgeleri bu forma ekleyeceklerdir.

EK-3

YER DEĞİŞTİRME BAŞVURU DEĞERLENDİRME FORMU

Adı ve Soyadı

Görev Yeri ve Unvanı

Yer Değiştirme suretiyle Atanmak İstediği yerler

1- 4- 2- 5- 3-

DEĞERLENDİRME KISTASLARI

Puan Değeri

Adayın Puanı

1- Başvuru tarihi itibariyle öğrenim durumu (En son öğrenim durumu esas alınacaktır.)

Ortaöğrenim

5

 

Ön lisans

6

 

Üç Yıllık Yüksek Okul

7

 

Lisans

8

 

Yüksek Lisans

9

 

Doktora

10

 

2- Başvuru bitimi tarihi itibariyle 217 sayılı Kanun Hükmünde Kararnamenin 2 nci maddesi kapsamındaki kamu kurum ve kuruluşlarında geçen fiili hizmet süresinin (İşçi statüsü ile geçici personel statüsünde geçirilen hizmetler hariç)(1 sayılı cetvele göre) NOT: Bu bölümden en fazla 30 puan alınabilir

 

süre

1

3'ncü bölge hizmeti

 

2'nci bölge hizmeti

 

0.75

 

1'nci bölge hizmeti

 

0.50

 

3- Son üç yıllık sicil notu aritmetik ortalaması 60-100 arasında olanların 1/10'u (Üç yıllık ortalama sonucu kesirli olması halinde tamsayıya tamamlandıktan sonra hesaplanacaktır.)

 

notlar

ortalama

 

 
 

4- İlgili Mevzuat hükümlerine göre atamaya yetkili amirlerce verilmiş olan (Aynı yılda verilmiş birden fazla belge varsa, sadece birer tanesi değerlendirmeye alınacaktır.)

Her Takdirname için

5

 

Her aylıkla ödül için

10

 

5- Katıldığı her bir eğitim programından (Her yıl için adayın katıldığı en çok süreli olan bir eğitim programı değerlendirilecektir.)

01-15 gün süreli

1

 

16-30 gün süreli

2

 

31-90 gün süreli

4

 

91-180 gün süreli

6

 

181-360 gün süreli

8

 

360 günden fazla süreli

10

 

6- Kamu Personeli Yabancı Dil Bilgisi Seviye Tespit Sınavında (375 sayılı Kanun Hükmünde Kararnameye göre belirlenen usul ve esaslar çerçevesinde değerlendirme yapılacaktır.)

(D) alanlara

2.5

 

(C) alanlara

5

 

(B) alanlara

7.5

 

(A) alanlara

10

 

7- Aldığı her disiplin cezasından

Her uyarma, kınama için

- 3

 

Her aylıktan kesme için

- 7

 

Kademe ilerlemesinin durdurulması için

- 10

 

8- A- Tapu Sicil Müdürlüklerinde çalışanlar için, bir önceki yıla ait yıllık işlem sayısı esas alınarak; İşlem sayısı/Personel sayısı 100 B - Kadastro Müdürlüklerinde çalışanlar için, bir önceki yıla ait yıllık işlem sayısı dikkate alınarak, (a+b) nin toplamı esas alınacaktır. a-Değişiklik işlemi yapılan parsel sayısı/Personel sayısı 30 b-Kadastrosu yapılan parsel sayısı/Personel sayısı 100 C- Bölge Müdürlüklerinde çalışanlar için, bir önceki yıla ait Gelen-giden evrak toplamı/Personel sayısı 100 Not: Bu bölümden en fazla 20 puan alınabilir.

 

TOPLAM

 
           

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber