Cinayette kara kutu 'memur' çıktı

Kaynak : Star Gazetesi
Haber Giriş : 29 Mart 2007 07:35, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Dink suikasti soruşturması Erhan Tuncel'de tıkanırken, kilit isim olarak öne çıkan Mustafa Öztürk memleketi Erzurum'da yakalandı. Geçen ay TCDD'de Hareket Memur Yardımcısı olarak işe başlayan Öztürk cezaevine kondu.

GAZETECİ Hrant Dink suikasti kapsamında gözaltına alınan BBP MKYK yedek üyesi ve Trabzon yöneticisi Halis Egemen ile Trabzon İl Başkanı Yaşar Cihan'ın oğlu Hakkı Bahadır Cihan'ın ifadelerinde işaret ettiği ve cinayetin ?kara kutusu' olduğu ileri sürülen BBP Trabzon Alperen Ocakları Başkanı Mustafa Öztürk Erzurum'da tutuklandı. Soruşturma kapsamında 20 Mart'ta gözaltına alınan Mustafa Öztürk, 23 Mart'ta çıkarıldığı mahkemede serbest bırakılmıştı. 25 martta Trabzon İl Başkanı Yaşar Cihan, oğlu ve iki BBP'li daha gözaltına alındı. Hakkı Bahadır Cihan ifadesinde Mustafa Öztürk'ün Ankara'da bulunan birilerine ??Bu Hrant işini biz yapacaktık ama başkasına verdik, onlar da eline yüzüne bulaştırdı' dediğini kendisinin de bunu sorduğunda utanarak ?ya dedik öyle bir şey ama öylesine söyledim' dediğini anlattı. Halis Egemen de Erhan Tuncel ile Mustafa Öztürk arasında yaşanan sorunları polise aktardı. Bu ifadeler ışığında soruşturmayı yürüten savcılar Selim Berna Altay ve Fikret Seçen 26 Mart'ta Mustafa Öztürk'ün tutuklanması için üst mahkemeye itiraz etti.

HAREKET MEMURU OLMUŞ

TRABZON Alperen Ocağı Başkanı olan Erzurum'un Narman İlçesi nüfusuna kayıtlı Mustafa Öztürk'ün bir ay önce Devlet Demir Yolları'nda ?Hareket Memur Yardımcısı' olarak işe başladığı öğrenildi. İstanbul Nöbetçi 9. Ağır Ceza Mahkemesi, Öztürk hakkında yeniden yakalama emri çıkardı. Bunun üzerine Erzurum Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekipleri Öztürk'ü dün sabah yeniden gözaltına aldı. Ezurum Adliyesi'ne götürülen Öztürk, hakkındaki gıyabi tutuklama kararı vicahiye çevrildikten sonra Erzurum H Tipi Kapalı Cezaevi'ne kondu.

ERHAN'IN HAKKI DAYAK

HRANT Dink cinayetinde ?yardım ve yataklık' yaptığı gerekçesiyle 20 mart günü İstanbul terör polislerine ifade veren Mustafa Öztürk şunları söyledi: ?Ben Trabzon Alperen Ocağı Başkanı olduktan sonra Erhan Tuncel'in ocakla ilişkilerini kestim. Ancak Erhan'ın İl Başkanı Yaşar Cihan ile arası iyi olduğu için ocağa gidip gelmesine izin verdiler. 2006 yılında ben Erzurum'da bulunduğum bir sırada Erhan Tuncel'in ocağa başkan olması için Tamer isimli bir şahsı getirdiğini hatta partinin diğer üyeleriyle tanıştırdığını öğrendim. MKYK üyesi Halis Egemen'in yanına giderek Erhan'ın hakkının ?dayak' olduğunu söyledim.'

GENÇLERİ KIŞKIRTIYORDU

MUSTAFA Öztürk'ün 20 martta gözaltına alındığında verdiği ifadede Erhan Tuncel'in güvenilir biri olmadığını hatta Trabzon'daki gençleri kışkırttığını belirterek, şunları anlattığı öğrenildi: ?Erhan'ın ?kulak' olmasından şüphelendim. O.S.'yi tanımıyorum, Ocak ile de hiçbir ilişkisi yoktu. Yaklaşık bir sene önce Yasin Hayal bana Hrant Dink'i öldüreceklerini, eylemi Zeynel Abidin Yavuz isimli şahsın yapacağını söyledi. Yanımızda Erhan Tuncel de vardı. Ben konuyu ciddiye almadım ve kimseye de söylemedim. Bu cinayete BBP adı karışırsa diye bilsinler diye bunları söyledim.'

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber