Hırsız çeteleri trenlere dadandı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 30 Mart 2007 12:05, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Eskiye oranla giderek daha konforlu ve lüks hale getirilen ve büyük talep görmeye başlayan trenlere dadanan hırsızlık çetelerine karşı dikkatli olunması gerekiyor.

DDY Konya Gar Müdürü Hasan Doğan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ülke genelinde birçok nedene bağlı olarak demir yolu ile ulaşımın daha yaygın hale getirilmesi için çalışmaların sürdüğünü belirtti.

Bu kapsamda, Ankara-Konya ve Ankara-İstanbul arası hızlı tren çalışmalarına başlandığını anımsatan Doğan, normal trenlerin de daha konforlu ve lüks hale getirilerek seyahat için cazibelerinin artırıldığını bildirdi.

Doğan, yapılan bu iyileştirme ve yeniliklere paralel olarak demir yolu ulaşımına olan talebin arttığını belirterek, şunları kaydetti:

''Fazla talep olunca hırsızlık çeteleri bu kez trenlere dadandı. Trenlerde, özellikle tehlikeli hatlarda, kapkaç olaylarına karşı güvenlik timi görev alıyor. Bu gasp ve kapkaç olaylarının sıkça yaşanmasını önlüyor. Ancak, hırsızlara karşı elimizden hiçbir şey gelmiyor. Bu konuda artık uzmanlaşan ve organize çalışan çeteler, çok çeşitli yollarla yolcuların değerli eşyalarını çalabiliyor. Daha çok uyutucu özelliğe sahip ilaçların enjekte edildiği sarma, dolma ve çörek gibi ev yemekleri ikram edilerek uyutulan yolcuların, bir süre sonra ceplerindeki ve çantalarındaki tüm eşyaları çalınıyor.''

Doğan, bazen bisküviyle birlikte süt, meyve suyu, kola gibi içeceklere de bu ilaçların enjekte edildiğini belirterek, ''Fındık içine bile ilaç enjekte edilerek yolcular uyutuluyor'' dedi.

-GARDA, YİYECEK VE İÇECEĞE KARŞI UYARICI AFİŞ-

Trenle yolculuk yapan vatandaşların, kesinlikle tanımadıkları kişilerden ikram kabul etmemesi gerektiğini dile getiren Doğan, hırsızlık olayına şahit olanların da mutlaka trendeki görevlilere durumu bildirmesi gerektiğini söyledi.

Doğan, organize olarak adeta profesyonelleşen bazı hırsızların da daha farklı yöntemlere başvurduğunu dile getirerek, ''Bu hırsızlık çeteleri, tren içinde çaldıkları çantayı, bir süre sonra pencereden belirli bir noktada dışarı atıyor. Daha sonra da cep telefonuyla çantayı attığı yeri bildirdiği arkadaşı, gidip o çantayı alıyor. Bu çeteler 5-6 kişilik organize ekip halinde çalışıyor. Bunlara karşı da yolcularımız, eşyalarını kesinlikle kimseye emanet etmeyerek korunabilirler'' diye konuştu.

Yaşanan bu hırsızlık olaylarının daha çok Adana-Gaziantep, Bilecik-İstanbul ve Afyon-İzmir hattında sefer yapan trenlerde yaşandığını anlatan Doğan, yolcu sayısının artması nedeniyle de yaklaşan yaz aylarının yine hırsızların tercih ettiği mevsim olduğunu bildirdi.

Doğan, hırsızlık olaylarına karşı, istasyonlara ''Güvenliğiniz için tanımadığınız kişilerden yiyecek-içecek kabul etmeyiniz'' yazılı afişler astıklarını, ayrıca sözlü olarak da kendisinin ve personelinin sık sık yolcuları uyardığını sözlerine ekledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber