'Andıç' doğrulandı

Kaynak : Zaman
Haber Giriş : 30 Mart 2007 12:59, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Gazete ve gazeteciler hakkında değerlendirme notlarının tutulduğu 'Andıç' uygulamasının doğru olduğu ortaya çıktı.

Genelkurmay Başkanlığı'nın başlattığı soruşturma kapsamında incelemeyi yürüten Askeri Savcılık, olayın doğru olduğunu ama metnin taslak aşamasında olduğunu kaydetti. Savcılık ayrıca notların 12 Ekim'de çalındığını iddia etti.

ZAMAN


Savcılık: Andıç Raporu çalındı

Askeri Savcılık, Türk Silahlı Kuvvetleri'nden (TSK) "Andıç Raporu"nun çalındığını ve ABD'de bir kişiye gönderildiğini bildirdi.

Soruşturmayı sürdüren askeri savcılık, ABD'ye gönderilen raporun, internet üzerinden yeniden Türkiye'ye gönderildiğini ve basına sızdığını kaydetti.

BELGE BASINA SIZDI

Herşey Genelkurmay İkinci Başkanlığı'na Kasım 2006'da sunulan, hangi medya kuruluşları ile hangi gazetecilerin Türk Silahlı Kuvvetleri'yle ilgili haberleri izleyebileceğini belirleyen, medya kuruluşları hakkında ayrıntılı değerlendirmeler yapan 'ANDIÇ' başlıklı belgenin basına sızmasıyla başladı.

'Akredite Basın ve Yayın Organları Yeniden Değerlendirmesi'ni amaç edinen belgede, medya kuruluşları ile gazeteciler 'TSK yanlısı' ve 'TSK karşıtı' olarak sınıflandırılıyordu.

DÜZENLİ OLARAK YAPILIYOR

Türk Silahlı Kuvvetleri'nde 28 Şubat süreciyle birlikte başlatılan ve 10 yıldır düzenli olarak sürdürülen medya kuruluşlarına ilişkin 'güvenilirlik' (akreditasyon) değerlendirmesinin sonuncusunu Nokta dergisinden Ahmet Şık ele geçirmişti. Dokuz adet, toplam 52 sayfa olan 'hizmete özel' yazılar arasında daha önce akredite olmuş gazete ve televizyonların TSK ile ilgili yaptığı haberlere 'artı' ve 'eksi' notlar verilerek düzenlenmiş bir değerlendirme cetveli de yer alıyordu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber