Kandavasında öldürülen öğretmen için yürüyüşler bitmiyor

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 30 Mart 2007 15:27, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Hakkari'de yüzlerce kişi, bir hafta önce Yüksekova ilçesinde öğretmen Kerem Ölmez'in kan davası sebebiyle öldürülmesini, düzenlenen basın toplantısı ve yürüyüşle protesto etti.

Bugün öğle saatlerinde Eğitim Sen, Eğitim Bir Sen, Hakkari Barosu, Eksen, Sınav ve Birikim dershanesi tarafından Cumhuriyet Caddesi üzerinde yapılan ortak basın açıklamasına, öğrencilerin de aralarında bulunduğu yüzlerce kişi katıldı. Burada grup adına bir açıklama yapan Memur Sen Hakkari Şubesi sözcüsü İshak Seyitoğlu, geçen hafta Yüksekova ilçesinde değeri sözcüklerle ifade edilmeyecek kadar yüce bir eğitimciye kör aşiret zihniyeti ile kıydığını söyledi. Ahlak dışı yapılan bu cinayeti şiddet ve nefretle kınadıklarını belirten Seyitoğlu, "Meslektaşımızın öldürülmesini sadece bir cinayet olarak değerlendirmiyoruz. Kerem Ölmez sıradan bir insan olmadığı gibi sıradan sebeplerle de öldürülmüş değildir. Bütün bu olup bitenler akla ziyan, vicdanlara ağır bir durumun en korkunç yansımalarıdır. Kurşunlar Kerem Ölmez'e değil, kardeşliğe, birlik, beraberliğimize ve aydınlık geleceğimize sıkılmıştır. Kan davası kavramını tarihin çöplüğüne atacak yeni nesiller yetiştirme kararlılığımız sürecek. Kara cehaletin panzehiri eğitimdir. Unutmayalım ki tepkisizlik nice Kerem'leri aramızdan ayıracaktır. Merhum Kerem Ölmez'e rahmet, ailesine, Hakkari halkına ve eğitim camiasına başsağlığı diliyoruz" dedi.

Yapılan basın açıklamasının ardından aralarında dershane öğrencilerinin de bulunduğu yüzlerce kişi ellerindeki kan davası ve aşiretçiliği kınayan dövizler ve kalemlerle yaşanan olayı yaptıkları yürüyüşle protesto etti. Yürüyüş sırasında 'Kahrolsun cehalet', 'Kahrolsun aşiretçilik' şeklinde farklı sloganlar atıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber