Diş sıkmaya silikon takarak son

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 31 Mart 2007 12:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Sabah uyanınca çeneniz mi ağrıyor veya durup dururken dişleriniz mi kırılıyor? Uyku sırasında dişlerinizi sıkıyor veya gıcırdatıyor musunuz? Cevabınız evet ise siz de bruksizm hastasısınız ve bu alışkanlığın en büyük sebebi ise stres!

Bruksizm hastalığının anormal bir durum olduğunu belirten Doğan Sağlık Grubu Diş Hekimlerinden Dt. Kaan Paray; uyku sırasında kişinin çıkarttığı sesleri uyanıkken bile çıkartamadığını belirtiyor ve diş gıcırdatmanın şiddetinin dişlere ciddi zararlar verdiğini ekliyor.

Dişler sallanmaya başlar

Birbirine sürekli olarak bir basınçla sürtünen dişlerin belli bir süre sonra minelerinin zarar gördüğünü, hatta diş boylarının kısaldığını belirten Dt. Paray uzun vadede önlem alınması gerektiğinin önemine dikkati çekiyor. Çene kemiğinin gücü ile oluşturulan bu basınçla diş köklerinde meydana gelen gevşemeler ile dişler sallanmaya başlar ve zarar görür. Dişler ufalanıp kopmaya, yapılan yeni dolgular düşmeye başlar.

Diş etleri kanar

Dişlerin diş etlerini baskılaması ile de diş eti dokularının zarar gördüğünü ve ilk dokunuşta kanayabileceğini belirten Dt. Paray hastalıktan kurtulmanın iki yolunu vurguluyor.

Kendi Kendinizi yememeniz için Stresinizi Yenin

Doğan Sağlık Grubu Diş Hekimlerinden Dt. Paray; ?Bruksizmi yenmenin ilk yolu stres kaynağınızı ortadan kaldırmak. Şayet yapabiliyorsanız? Çünkü stresiniz devam ettiği sürece dişlerinizi sıkacak ve gıcırdatacaksınız. Eğer stresle baş edemiyor ve diş sağlığınızı yitirdiğinizi düşünüyorsanız mutlaka diş hekiminize başvurmalısınız. Silikon esaslı bir maddeden ve sizin çene yapınıza özel yapılan gece plakları uykuda dişlerinizi sıkmanızı engelleyerek sizi sağlıklı bir uyku ve dişlere kavuşturacaktır.? diye belirtmektedir.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber