ABD tutuklanan personeli için ilk kez bu açıklamayı yapıyor

ABD Büyükelçiliği dün tutuklanan ABD vatandaşı için açıklama yaptı

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 05 Ekim 2017 23:18, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
ABD tutuklanan personeli için ilk kez bu açıklamayı yapıyor

ABD Türkiye büyükelçisi, ABD'nin Zarrap ve Halkbank Genel müdür yardımcısını medyaya sızdırdığı bilgilerle yıprattığı günleri unutarak, bugün Türkiye'ye ders vermeye başladı.

Büyükelçilikten yapılan açıklamada, dün tutuklanan İstanbul Başkonsolosluğunda görevli bir yerel çalışana dair bilgilerin medyada sızdırılmasından duyulan rahatsızlık ifade edildi.

İşte Amerika Birleşik Devletleri Türkiye Büyükelçiliğinin yaptığı resmi açıklama

5 Ekim 2017

Türkiye'deki ABD Diplomatik Misyonu Tarafından Yapılan Açıklama

Amerikan hükümeti, ABD'nin İstanbul Başkonsolosluğunda görevli bir yerel çalışanın 4 Ekim tarihinde tutuklanmasından ve Türk hükümeti kaynakları tarafından sızdırılan ve görünüşe göre bu çalışanın hukuka dayalı bir mahkeme yerine medyada yargılanmasının amaçlanmasından büyük bir rahatsızlık duymaktadır.

Biz bu iddiaların tamamen temelsiz olduğuna inanmaktayız. ABD, Amerikan hükümeti çalışanları ve Türkiye'deki Amerikan vatandaşlarının Türk anayasası ve uluslararası yasalarla uyumlu şekilde yasal sürece tabi tutulmalarını sağlamak için Türk hükümetiyle çalışmaya devam edecektir.

On yıllardır, her iki ülkenin yerel çalışanlarının Türkiye ile Amerika arasında işbirliğini artırma çabaları, iki ülkenin de güvenliğini iyileştirmiş, iş olanaklarını kuvvetlendirmiş ve vatandaşlarımızı birbirine yakınlaştırmıştır.

Çalışanlarımıza yönelik temelsiz ve kaynağı belirsiz iddialar, bizim uzun dönemli ortaklığımızı baltalamakta ve bu ortaklığın değerini azaltmaktadır.

ABD'nin İstanbul Başkonsolosluğu görevlisi tutuklandı Dışişleri Bakanlığı'ndan tutuklama açıklaması

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber