Muhtıracıların adres oyunu

TRT'de darbe muhtırası okutan Cumhurbaşkanlığı Muhafız Alayı sanıkları ilk kez hakim önüne çıktı. İlk gün sanıkların "Adresimi bilmiyorum" oyununa sahne oldu

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 11 Ekim 2017 06:40, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Muhtıracıların adres oyunu

ERSAN ATAR

Darbe girişimi sırasında TRT'yi basan Cumhurbaşkanlığı Muhafız Alayı'ndaki kalkışma faaliyetleri ile ilgili 534 sanıklı davanın duruşmaları dün başladı. Duruşma, Ankara 19. Ağır Ceza Mahkemesince, Sincan Cezaevi yerleşkesinde yeni yapılan salonda görülüyor.

'ADİL YARGILAMA' YALANI

Ankara 19'uncu Ağır Ceza Mahkemesi heyetinin baktığı davanın dünkü ilk duruşması sanık yoklaması ve kimlik tespiti ile geçti. Duruşma sanıkların "adres gizleme" taktiğine sahne oldu. Cumhurbaşkanlığı eski yaveri darbeci Albay Ali Yazıcı ve diğer tutuklu sanıklar mahkeme başkanına, "Yeni adresimi bilmiyorum" yanıtını verdi. Bu durum da duruşma tutanağına "yeni adresini bilmediğini beyan eder" şeklinde geçti. Geçtiğimiz günlerde sonuçlanan Muğla Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki "Cumhurbaşkanı'na suikast girişimi" davasında adresini veren, Genelkurmay Çatı Davası'nda da adres bilgilerini aktaran Ali Yazıcı ve diğer bazı sanıkların bu tavrının, davanın ileride Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'ne (AİHM) gitmesi halinde adil yargılama yapılmadığı algısını yaratmaya yönelik bir tavır olduğu değerlendiriliyor. FETÖ'cü sanıkların AİHM sürecinde "Ailelerimizin can güvenliği yokken biz adil yargılanmış olmayız" savunmasına zemin oluşturmaya çalıştığı belirtiliyor. Sanıklar Çatı Davası'nda da benzer bir taktiğe başvurmuştu.

'BUGÜN HESAP GÜNÜ'

Davayı takip eden TRT Genel Müdür Yardımcısı Erkan Durdu, Sincan Cezaevi yerleşkesinde basın açıklaması yaparak, "Bugün hesap günü. Milletin şanlı ordusunun üniformasına necaset bulaştıran bu çakal sürüsü, Türk yargısı önünde hesap verecek" diye konuştu. İddianamede, Cumhurbaşkanlığı, TBMM, Başbakanlık, Milli Savunma Bakanlığı ve TRT Genel Müdürlüğü ile TRT çalışanı 65 kişi müşteki olarak yer alıyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber