Siirt'te içme suyu bedeli Euro üzerinden alınacak

Kaynak : Zaman
Haber Giriş : 04 Nisan 2007 08:40, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Siirt Belediye Meclisi, içme suyu bedelini vatandaşlardan Euro olarak tahsil etmeye karar verdi. Gerekçe ise altyapı projesi için Alman Yatırım Bankası'ndan 21 milyon Euro kredi alınması. Dövizle borçlanan belediye, su parasını da vatandaştan döviz olarak alacak.

Belediye Başkanı Mervan Gül, abonelerin 1 ton su bedeli olarak 0,75 Euro ödeyeceğini, bu rakamın önümüzdeki yıl 1 Euro'ya yükseleceğini açıkladı. Gelecek nesillere sağlıklı bir altyapı hazırlamak zorunda olduklarını belirten Gül, "Altyapımız çok kötü durumda. Almanya'dan alınan kredi doğrultusunda altyapı projesinin hayata geçirilmesi için hesaplamalar yaptık. Kullandığımız krediyi ödeyebilmek için su bedellerini Euro üzerinden tahsil etmeye karar verdik." dedi.

Belediye Başkanı Mervan Gül, 21 milyon Euro değerindeki altyapı projesi için Alman Yatırım Bankası'ndan aldığı krediye karşılık olarak içme suyu hesaplamalarının Euro üzerinden yapılacağını kaydetti. Gül, sözlerini şöyle sürdürdü: "Su şebekemizde insan sağlığına zararlı olan asbestli boruların kullanıldığı bölümler dahi bulunuyor. Alınan kredi doğrultusunda hazırlanan altyapı projesine önümüzdeki günlerde başlayacağız."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber