Cerrah Amca, okula büyük kuşku duyarak gidiyorum

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 05 Nisan 2007 06:40, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Türk Polis Teşkilatı'nın 162'nci yılı kutlama etkinlikleri çerçevesinde Esenler İBB Akşemsettin İlköğretim Okulu öğrencileri Buse Duran, Sinem Seleme Övünç, Kaan Tüter, Egemen Tekin, Kevser Engin, Yusuf Çizgici, Ayşe Sena Güney, dün, Sorumlu İdareci Mahir Sancar ve Öğretmen Meltem Tekin ile beraber İstanbul Emniyet Müdürlüğüne geldi.

Celalettin Cerrah'ın makam koltuğuna oturan 11 yaşındaki 5'inci sınıf öğrencisi Ayşe Sena Güney, "Polislerin çok zor şartlar altında çalıştıklarını hepimiz biliyoruz. Ancak polislerden istediğimiz birtakım şeyler var. Bunlardan biri okul çevresinde ve okullarda güvenlik önlemlerinin artırılmasıdır. Kapkaç, hırsızlık gibi olayların önlenmesi için de polis sayısı artırılmalıdır. Her çocuğun dışarıya özgürce çıkabilmesi için bu olayların ortadan kaldırılması gerektiğini düşünüyorum." dedi.

Ayşe Sena Güney, bir basın mensubunun "Peki, İstanbul Valisi Muammer Güler İstanbul'da güvenlik sorunu yoktur diyor, sizce var mı?" sorusuna, "İstanbul'da hep kapkaççılık, hırsızlık gibi birçok olaylar oluyor. Ben de bu yüzden İstanbul'un pek güvence altına alınamadınığını düşünüyorum." dedi. Şaşıran Celalettin Cerrah araya girerek "Sorunların çözümü için polis sayısının artırılmasını öneriyorsun. Peki okula rahat gelip gidebiliyor musun?" diye sordu.

Ayşe Sena Güney, "Okula büyük bir kuşkuyla girebiliyorum. Mesela ben annemle Eminönü'nde gezerken annemin çantasını hep kontrol ediyorum. Çünkü içimde büyük bir sıkıntı oluyor, kuşku oluyor" diye cevap verdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber