5 Nisan 2007'nin Önemli Gündem Başlıkları...

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 05 Nisan 2007 09:52, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Gündem- 5 Nisan 2007- Perşembe

1- Cumhurbaşkanı seçimine doğru...

- Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, cumhurbaşkanlığı konusunda sivil toplum örgütlerinin görüşlerinin alınması kapsamında Türk-İş Yönetim Kurulunu Başbakanlık Resmi Konutu'nda kabul edecek.

2- TBMM Başkanlık Divanı tarafından bu yıl 47 kişi ve kuruma verilmesi kararlaştırılan TBMM Üstün Hizmet Ödülleri, törenle sahiplerine sunulacak.

- Törene, TBMM Başkanı Bülent Arınç ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan da katılacak.

3- Başbakan Erdoğan, Anadolu Sağlık Turizmi Zirvesi'ne iştirak edecek.

4- Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt'ı Çankaya Köşkü'nde ayrı ayrı kabul edecek.

5- CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, İstanbul'da, İktisatçılar Haftası dolayısıyla Lütfi Kırdar Kongre Merkezi'nde düzenlenecek etkinlikte konuşacak.

6- Kazakistan Dışişleri Bakanı Marat Tajin, Ankara'da...

- Tajin, Dışişleri Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdullah Gül ile Dışişleri Konutu'nda bir araya gelecek, görüşmenin ardından ortak basın toplantısı düzenlenecek.

- Cumhurbaşkanı Sezer, Marat Tajin ve beraberindeki heyeti, Çankaya Köşkü'nde kabul edecek.

7- Kuveyt Başbakanı Şeyh Nasır El Muhammed El Ahmet El Sabah, Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) tarafından İstanbul'da düzenlenen çalışma yemeğine katılacak.

8- Çin ziyaretini sürdüren Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin, Pekin'den Sichuan eyaletinin merkezi Chengdu'ya geçecek.

9- Devlet Bakanı Ali Babacan ve Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, Nortel Küresel Yüksek Teknoloji Operasyon Merkezi'nin İstanbul'daki açılış törenine katılacak.

10- Devlet Bakanı Kürşad Tüzmen, D-8 Genel Sekreteri Dipo Alam ile Gümrük Müsteşarlığında görüşecek.

11- Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, Hak-İş Konfederasyonunca Karabük'te düzenlenen "Mesleki Eğitim, Mesleki Yeterlilikler ve Ray Teknolojisi Uluslararası Sempozyumu"na katılacak.

12- Bayındırlık ve İskan Bakanı Faruk Nafiz Özak, Karadeniz Sahil Yolu'nun Trabzon-Sarp arasında kalan kesimini gazetecilerle birlikte gezerek yol hakkında bilgi verecek

13- Sanayi ve Ticaret Bakanı Ali Coşkun, Ankara'da düzenlenen "10. Geleneksel Tüketici Ödülleri" törenine katılacak.

- Daha sonra İzmit'e geçecek olan Coşkun, Ergolant Su Yalıtım Malzemeleri üretim tesisinin açılışını yapacak.

- Coşkun, akşam da İstanbul'da Helozon İşadamları Derneğinin toplantısına katılacak.

14- Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, İstanbul'da MÜSİAD'ın "Perşembe Toplantıları"nın ilkinde, "Türkiye'nin Teknoloji Vizyonu" konulu bir konuşma yapacak.

15- Atatürk'ün Diyarbakır'ın fahri hemşehriliğini kabul edişinin 81. yıl dönümü törenle kutlanacak.

- Atatürk Anıtı'na çelenk sunma törenine, Tarım ve Köyişleri Bakanı Mehmet Mehdi Eker de katılacak.

- Eker, Diyarbakır'da, "GAP Bölgesinde Sulama Yatırımlarının Maliyetinin Azaltılması" konulu toplantıda da konuşacak.

16- Çevre ve Orman Bakanı Osman Pepe, İstanbul'da Bahçelievler belediyesinin "Dumansız Hayatlar Projesi" etkinliğinde bulunacak.

17- Kültür ve Turizm Bakanı Atilla Koç ile Tunus Turizm Bakanı Tijani Haddad, Ankara'da 2 ülke arasındaki 8. Dönem Turizm Karma Komisyonu toplantısına katılacak.

18- 9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel, Ankara'daki "Türkiye Ekonomisi ve KOBİ'ler" konulu toplantıda bir konuşma yapacak.

19- TBMM'den...

- Genel Kurulda, Serbest Bölgeler Yasası'nda değişiklik öngören yasa teklifinin görüşülmesi sürüyor.

- Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonunda, orman kadastrosunda karşılaşılan sorunların giderilmesini amaçlayan, Tapu Yasası'nda değişiklik yapılmasına ilişkin yasa tasarısı görüşülecek.

- Adalet Komisyonunda, internet ortamında yapılan yayınların düzenlenmesi ve bu yayınlar yoluyla işlenen suçlarla mücadele edilmesi hakkındaki yasa tasarısı ile Türk Ticaret Yasası Tasarısı ele alınacak.

- İnsan Haklarını İnceleme Komisyonunda, son günlerdeki "andıç haberleri" ile ilgili konular görüşülecek.

- KİT Komisyonu'nda SEKA, Sümer Holding ve Gübre Sanayii'nin 2005 yılı hesapları denetlenecek.

- CHP Grup Başkanvekili Kemal Anadol, basın toplantısı yapacak.

20- Siyasi partilerden...

- DİSK Genel Başkanı Süleyman Çelebi, ANAVATAN Genel Başkanı Erkan Mumcu ve DYP Genel Başkanı Mehmet Ağar'ı parti genel merkezlerinde ziyaret edecek.

- DYP Genel Başkanı Mehmet Ağar, İstanbul Atatürk Havalimanı'nın taksi durağını ziyaret edecek.

- BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu ve bazı siyasi parti temsilcileri, Anavatan Partisi Genel Başkanı Erkan Mumcu'ya taziye ziyaretinde bulunacaklar.

21- Rektörler Komitesi, Ankara'da toplanıyor.

22- TÜSİAD Başkanı Arzuhan Doğan Yalçındağ, Bulgaristan İktisat Odasının davetlisi olarak bu ülkeye yapacağı ziyarette, Ekonomi ve Enerji Bakanı Rumen Ovçarov ve Dışişleri Bakanı Ivaylo Kalfin ile görüşecek, parlamentoda temaslarda bulunacak.

23- Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF), muhammen bedelleri toplamı yaklaşık 42 milyon YTL olan 25 gayrimenkulü İstanbul'da satışa çıkaracak.

24- Kamu İhale Kurumu Başkanı Hasan Gül, Ankara'da yapılan, "Kamu İhale Kanunu İkincil Mevzuat Değişiklikleri Değerlendirme" toplantısında konuşacak.

25- Toplantı... Fuar...Ziyaret...Festival...Sergi...

- Çocuklarda ve Gençlerde Şiddet Eğilimini Araştırma Komisyonu tarafından yaptırılan şiddet anketinin sonuçları, Ankara'da düzenlenen toplantıda açıklanacak.

- "11. Tüketici Konseyi" Ankara'da toplanıyor.

- İzmir'de, "AB Tüketici Politikası ve AB mevzuatında tüketici ürünleri" konulu seminer yapılacak.

- İstanbul Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Tanıl Küçük, İstanbul Kültür Üniversitesinin düzenlediği "Türkiye Ekonomisinde 2006 Sonuçları, 2007 Beklentileri" konulu panele katılacak.

- İstanbul Ticaret Odasında, KOBİ'lerin rekabet gücünü artırmak amacıyla "KOBİ'lere E-İmza Desteği" başlıklı toplantı yapılacak.

- Altın Koza ve Adana Edebiyat Girişimi tarafından düzenlenen "Uluslararası Edebiyat Festivali", Adana'da başlıyor.

- AK Parti Sakarya Milletvekili Süleyman Gündüz'ün fotoğraf sergisi, Adapazarı Kültür Merkezi'nde açılacak.

- TÜYAP tarafından düzenlenen "Ambalaj 2007" ile "Plastik ve Kauçuk 2007" fuarları, Adana'da açılıyor.

- İzmir Mobilyacılar Odası Başkanı Mustafa Kara, mobilya dekorasyon fuarıyla ilgili basın toplantısı düzenliyor.

26- Yumurta tüketimi kampanyayla artırılacak.

- Türkiye Yumurta Üreticileri Merkez Birliği'nin, ülkede kişi başına düşen yumurta tüketimini artırmak ve halka yumurtanın yararlarını anlatmak için kampanya başlatacağı bildirildi.

- Birlik yönetim kurulu başkanı Derya Pala: "Hem yumurtanın gerçek değerinin anlaşılmasını hem de toplumun protein açığının kapanmasını sağlamak istiyoruz."

27- Dışarıda yemenin maliyeti arttı.

- Kimi zaman keyif kimi zaman da zorunlu olarak dışarıda yenilen yemeklerin fiyatındaki artış, enflasyonu geride bıraktı.

- TÜİK verilerine göre, pide fiyatı bu yılın mart ayında, geçen yılın aynı ayına kıyasla yüzde 14,4, hazır yemek ve meze fiyatları yüzde 13,6, burger fiyatı yüzde 13,1, ekmek arası yiyeceklerin fiyatı yüzde 12,2 ve pastane ürünleri fiyatı ise yüzde 11,4 arttı.

28- Futbolda Lig (B) 1. ve 3. Klasman Gruplarında 9. hafta maçları ile Üçüncü Futbol Ligi'nde 27. haftaya dahil 2 maç bugün yapılıyor.

29- Bayanlar Voleybol Birinci Ligi Final Grubu'nda, bugün 4 kentte 4 karşılaşma oynanacak.

30- Futbolda UEFA Kupası çeyrek final ilk maçları bu gece yapılıyor.

31- Turkcell Süper Lig hakem ve yardımcı hakemleri ile (A) klasman hakemlerine yönelik eğitim semineri, İstanbul'da yapılıyor.

32- Beşiktaş Kulübünün lisanslı ürünlerini taraftarlara ulaştıran mağazaların "Kartal Yuvası" ismiyle yenilenmesi dolayısıyla, BJK İnönü Stadı'nın altında düzenlenecek açılış törenine, kulüp başkanı Yıldırım Demirören ile birlikte yönetim kurulu üyeleri ve siyah-beyazlı sporcular da katılacak.

- Açılış töreni sırasında Türk Dil Kurumu Başkanı Şükrü Haluk Akalın, isim değişikliği nedeniyle Yıldırım Demirören'e ödül verecek.

33- Türkiye Kulüplerarası Kış Yüzme Birinciliği final müsabakaları, Galatasaray Olimpik Yüzme Havuzu'nda başlıyor.

34- Deplasmanlı Birinci Sutopu Ligi'nde Galatasaray ile Adalar Su Sporları Kulübü (ASSK) arasındaki final serisinin 2. maçı, Ataköy Avni Akyol Kapalı Olimpik Yüzme Havuzu'nda yapılacak.

35- Türk Telekomun, Yıldız Bayan ve Erkekler Voleybol Milli Takımlarına sponsor olması nedeniyle, İstanbul'da Türk Telekom ve Voleybol Federasyonu yetkililerinin katılımıyla basın toplantısı düzenlenecek.

36- Galatasaray'ın evinde bileğini bükmek zor.

- Cezası nedeniyle seyircisiz yapacağı yarınki Kayseri Erciyesspor maçı öncesi sarı-kırmızılılar, Turkcell Süper Lig'de Ali Sami Yen Stadı'ndaki son 23 maçta yenilgi yüzü görmedi.

- Lig maçlarında iç sahadaki son yenilgisini geçen sezon 27 Kasım 2005 tarihinde Fenerbahçe karşısında alan "Cim Bom", Ali Sami Yen Stadı'ndaki son 23 maçın 19'unu kazandı, 4'ünde berabere kaldı.

- Sarı-kırmızılılar, daha önce taraftar desteğinden yoksun mücadele ettiği 5 lig maçını da kazanmayı başardı.

37- Fenerbahçe'de 100. gol heyecanı...

- 100. kuruluş yılını kutladığı 2006-2007 sezonunda resmi maçlarda toplam 98 gol atan Fenerbahçe, Kayserispor maçında 100. golüyle buluşabilir.

- Fenerbahçe, hafta sonunda yapacağı lig maçıyla bu sezon lig, Avrupa kupaları ve Fortis Türkiye Kupası'nda 45. maçına çıkacak.

Anadolu Ajansı


5 NİSAN 2007 PERŞEMBE GÜNDEMİ

Cumhurbaşkanı Sezer'in programı

- Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer,saat 14.30'da Genelkurmay Başkanı Org. Yaşar Büyükanıt'ı kabul edecek, saat 15.30'da Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile görüşecek, saat 17.00'da Kazakistan Dışişleri Bakanı Marat Tajin ve beraberindeki heyeti kabul edecek.

TBMM Başkanı Arınç'ın programı

- Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı Bülent Arınç, saat 10.00'da TBMM Üstün Hizmet Madalyası Ödül Töreni'ne katılacak.

TBMM gündemi

- TBMM Üstün Hizmet Madalyası ödül töreni saat 10.00'da yapılacak.

- TBMM Genel Kurulu saat 14.00'te toplanacak.

- TBMM Adalet Komisyonu toplantısı saat 10.00'da Türk Ticaret Kanunu tasarısını görüşecek.

- TBMM KİT Komisyonu toplantısı saat 11.00'de yapılacak. Sümer Holding, Sivas Dokuma, Samsun Dokuma, Sümerbank El Sanatları 2005 yılı hesapları incelenecek.

- TBMM İnsan Hakları İnceleme Komisyonu toplantısı saat 13.00'de yapılacak. Toplantıda Andıç ile ilgili konular ele alınacak.

- TBMM Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu toplantısında Tapu Kanunu'nda değişiklik tasarısı ele alınacak.

- TBMM Küresel Isınma Komisyonu, saat 10.00'da Doç. Dr. Gürkan Kumbaroğlu'nu dinleyecek.

- TBMM Türk Dili Araştırma Komisyonu, saat 10.00'da yapılacak toplantıda Dr. Nidai Sulhi Atmaca'yı dinleyecek.

Başbakan Erdoğan'ın programı

- Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, saat 10.00'da TBMM Üstün Hizmet Ödül törenine, saat 13.00'te Anadolu Sağlık Turizmi Zirvesi'ne katılacak, saat 15.30'da Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer ile görüşecek, saat 17.30'da Türk-İş Yönetim Kurulunu kabul edecek.

Bakanların faaliyetleri

- Bayındırlık Bakanı Faruk Nafız Özak, saat 10.45'te Karadeniz Sahil Yolunun Trabzon-Sarp arasında kalan kesimini basın mensuplarına tanıtacak.

- Devlet Bakanı Ali Babacan ve Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, Nortel Küresel Yüksek Teknoloji Operasyon Merkezi'nin İstanbul'daki açılış törenine katılacak.

- Tarım ve Köyişleri Bakanı Mehmet Mehdi Eker, saat 10.00'da Diyarbakır'da "GAP Bölgesinde Sulama Yatırımlarının Maliyetinin Azaltılması" toplantısına katılacak.

- Devlet Bakanı Kürşad Tüzmen, saat 15.00'te D - 8 Genel Sekreteri Dipo Alam ile görüşecek.

- Sanayi ve Ticaret Bakanı Ali Coşkun, saat 10.00'da "10. Geleneksel Tüketici Ödülleri töreni" ne katılacak, saat 14.30'da Ergolat Su Yalıtım Malzemeleri Üretim Tesisi açılışına katılacak, saat 18.00'da Helozon İşadamları Derneği toplantısına katılacak.

- Çevre ve Orman Bakanı Osman Pepe, saat 14.45'te Bahçelievler Belediyesinin Dumansız Hayatlar Projesi etkinliğine katılacak, saat 23.00'da Azerbaycan'a hareket edecek.

- Sanayi ve Ticaret Bakanı Ali Coşkun, saat 13.30'da Kocaeli'nin Arslanbey beldesinde stoper membran su yalıtımı sektöründe hizmet verecek fabrikanın açılışı gerçekleştirecek

- Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, Karabük'te, Mesleki Eğitim Mesleki Yeterlilik ve Ray Teknolojisi Uluslar arası Sempozyumuna katılacak. (10.00). Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, Mersin'de bir dizi ziyaret ve açılışlara katılmak üzere akşam saat 20.30'da Mersin'e gelecek.

Siyasi partilerin faaliyetleri

- CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, İstanbul'da saat 09.30'da İktisatçılar Haftası münasebetiyle düzenlenecek etkinliği katılacak.

- Anavatan Partisi Genel Başkanı Erkan Mumcu, saat 11.30'da DİSK Genel Başkanı Süleyman Çelebi'yi kabul edecek, saat 12.00'da Sosyal Demokrat Halkçı Parti Genel Başkanı Murat Karayalçın'ı kabul edecek, saat 13.00'da Doğru Yol Partisi Genel Başkanı Mehmet Ağar'ı kabul edecek.

- DYP Genel Başkanı Mehmet Ağar, saat 10.00'da Atatürk Havalimanı Taksi Durağını ziyaret ederek açıklamalarda bulunacak, saat 14.00'da DİSK Genel Başkanı Süleyman Çelebi ve beraberindeki heyeti kabul edecek, saat 15.30'da Başkent Organize Sanayi Bölgesi Başkanı Şadi Türk ve beraberindeki heyeti kabul edecek.

- DYP İstanbul Eski Milletvekili Aydın Menderes, saat 11.00'da daha önce DYP Genel Başkanı Mehmet Ağar'a yazdığı mektubu açıklayacak.

- Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu, saat 11.00'de Anavatan Partisi Genel Başkanı Erkan Mumcu'yu ziyaret edecek.

Basın toplantısı, tören, eylem, panel, toplantı, görüşme, ziyaret

- Milli Eğitim Bakanlığınca 21. yüzyılın öğretmeninde bulunması gereken özelliklerle ve öğretmen yeterlilikleriyle ilgili toplantı İzmir Karşıyaka Öğretmenevi'nde saat 09.30'da yapılacak. Toplantıda, Milli Eğitim Bakanlığı Öğretmen Yetiştirme ve Eğitimi Genel Müdürü Ömer Balıbey ile İzmir İl Milli Eğitim Müdürü Kamil Aydoğan birer konuşma yapacak.

- Türk Polis Teşkilatı'nın 162. Kuruluş Yıldönümü Kutlama ve Tören programı, Ankara'da saat 11.45'te Polis şehitliğini ziyaret ile başlayacak.

- Siyaset, Ekonomi ve Toplum Araştırmaları Vakfı tarafından düzenlenen "2007 Seçimlerine Doğru Medya ve Siyaset" konulu toplantı, saat 11.00'da başlayacak.

- Kamu İhale Kanunu İkincil Mevzuat Değişiklikleri Değerlendirme Toplantısı, saat 14.30'da başlayacak.

- Rektörler Komitesi, saat 13.00'da Yüksek Öğretim Kurulu başkanlığında toplanacak.

- Ankara Barosu Başkanı Av. Ahsen Coşar, saat 16.00'da basın toplantısı düzenleyecek, saat 17.00'da Avukat Halit Çelenk için saygı günü etkinliği nedeniyle DVD gösterisi yapılacak.

- Türkiye İnşaat Sanayicileri İşveren Sendikası tarafından, saat 15.00'te basın toplantısı düzenlenecek.

- Türkiye Diyanet Vakfı üyeleri, saat 13.00'da Ahmet ant içen Onkoloji Hastanesi'nde yatan hastalara moral ziyaretinde bulunacak.

- Eğitim-Sen Genel Başkanı Alaaddin Dinçer ve sendika üyeleri, saat 14.00'te basın açıklaması yapacak.

- Eğitim Sen Ankara Şubesi üyeleri, saat 12.00'de basın açıklaması yapacak.

- PTT Genel Müdürlüğü tarafından, "Ekonomik İşbirliği Teşkilatı Posta İdareleri Yetkilileri 3. Toplantısı" konulu anma pulları ve İlk Gün zarfı satışa sunulacak.

- Mülkiyeliler Birliği Derneği tarafından düzenlenen "Küba'ya Selam Ola" konulu panel, saat 14.30'da başlayacak.

- ISAF 2007 fuarı, Ankara'da saat 11.00'de açılacak.

- Antalya Mobilya 2007 fuarı, Expo Center Fuar ve Kongre Merkezi'nde açılıyor.

EKONOMİ GÜNDEMİ

- Kuveyt Başbakanı Sn. Şeyh Nasır, DEIK'in konuğu olarak 12.30'da İstanbul Ceylan Intercontinental Otel'de Türk iş dünyasıyla buluşuyor. Sarı Basın Kartı getirilmesi zorunludur.

- Devlet Bakanı Sayın Ali Babacan ve Ulaştırma Bakanı Sayın Binali Yıldırım'ın katılımıyla Nortel Netaş-Ümraniye'de saat 10:00'da "Nortel Küresel Yüksek Teknoloji Operasyon Merkezi" hizmete açılıyor.

- Türkiye Bilişim Derneği (TBD), geleneksel Bilgi İşlem Merkezi Yöneticileri Semineri'nin (BİMY) on dördüncüsünü bu yıl 5-8 Nisan tarihlerinde Antalya Belek'teki Xanadu Resort Hotel'de Oracle ana sponsorluğunda Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, Telekomünikasyon Kurumu Başkanı Tayfun Acarer ve Oracle Genel Müdürü Atilla Kıral'ın katılımıyla gerçekleştiriliyor.

- KOSGEB'e üye 57 binden fazla küçük ve orta boy işletmeye "0" faizli bilişim kredisi verilmesini hedefleyen "Tek Hedef Bilişim" Projesi basın toplantısı, Sanayi ve Ticaret Bakanı Ali Coşkun, KOSGEB Başkanı Bayram Mecit, İstanbul Ticaret Odası Başkanı Murat Yalçıntaş, KOSGEB Proje Koordinatörü Görkem Gürbüz ile proje ortakları olan Intel, Microsoft, Yurtiçi Kargo, Arıtech, Casper, Datateknik ve Infronic firmalarının genel müdürlerinin katılımıyla saat 10.00'da İstanbul Ticaret Odası'nda gerçekleşiyor.

- 3.Oto Modifiye,Oto Hi-Fi ve Aksesuarları Fuarı, TUNING 2007, CNR'da 05.04.2007-08.04.2007 tarihleri arasında düzenleniyor.

- (09.30) Telsim'e Borcu Olan Kalmasın" kampanyasıyla ilgili ayrıntıların paylaşılacağı Telsim Basın Toplantısı, 09.30'da Mövenpick Hotel, 4. Levent'te gerçekleşiyor.

- İstanbul Kültür Üniversitesi'nin gelenekselleşen ve ekonomi konularının ele alınacağı "5 Nisan" paneli, Dedeman (Gayrettepe) Oteli'nde saat 10:00'da, İstanbul Sanayi Odasının Başkanı Tanıl Küçük, Prof. Dr. Deniz Gökçe, Ege Cansen, TC Merkez Bankası eski Başkanı Gazi Erçel, Maliye Bakanlığı eski müsteşarlarından Ertuğrul Kumcuoğlu'nun katılımlarıyla gerçekleşiyor.

- Genç Türk sanayisini dünyaya tanıtmak amacıyla ilk kez 1926'da M. Kemal Atatürk tarafından gerçekleştirilen "yüzen fuar" fikrini 2007 yılında ADG Fuarcılık olarak Bluexpo 2007 adıyla yeniden hayata geçirilmesi projesinin tanıtılacağı basın toplantısı saat 10:00'da Swissotel - Geneve Salonu'nda gerçekleşiyor.

- Turkcell Genel Müdürü Süreyya Ciliv, Turkcell İşe Alım Yöneticisi Aslıhan Sencer, Mobil Gelecek Yarışması Danışmanı Ali Akurgal'ın katılımıyla, 5 Nisan Perşembe günü, Bilkent Üniversitesi'nde (12:30 - 14:30) ve Ortadoğu Teknik Üniversitesi'nde (16:30 - 18:30) "Turkcell MobilGelecek Yarışması" bilgilendirme toplantısı gerçekleştiriliyor.

DÜNYA GÜNDEMİ

Esir alınan İngiliz askerleri serbest

- 13 gündür esir tutulan İngiliz askerleri serbest bırakıldı. Askerler ülkelerine geri dönüyor.

Ukrayna'daki siyasi kriz

- Ukrayna'daki siyasi kriz gittikçe derinleşiyor.

Almanya'da İçişleri ve Adalet Bakanları görüşmesi

- AB İçişleri ve Adalet Bakanları, Almanya'da düzenlenen toplantıda biraraya geliyor. Toplantıya AB'nin gelecek dönemki başkanı Portekiz ile ABD'den de yetkililer katılıyor.

Küresel ısınma

- BM yetkilileri küresel ısınma konusunda Brüksel'de biraraya geliyor.

Paris'te OPEC Zirvesi

- OPEC üyesi ülkelerin Petrol Bakanları Fransa'da düzenlenecek zirveye katılıyor.

Fransa'da seçime doğru

- Fransa'da gerçekleştirilecek olan Cumhurbaşkanlığı seçimi için adaylar çalışmalarını sürdürüyor.

SPOR GÜNDEMİ

- Türkiye Futbol Federasyonu'nun düzenlediği hakem semineri saat 10.00'da Bostancı Prenses Otel'de yapılacak.

- Beşiktaş Kulübü'nün lisanslı ürünlerinin satıldığı mağazaların "Kartal Yuvası" ismi ile yenilenmesi nedeniyle, BJK İnönü Stadı'nın altındaki Kartal Yuvası'nda saat 12.00'de açılış töreni düzenlenecek.

- Galatasaraylı futbolcular, CNR Fuar Merkezi'ndeki Tuning 2007 Fuarı'nda Ümit Karan'ın standını ziyaret edecekler.

- Galatasaray, Kayseri Erciyesspor maçının hazırlıklarını saat 17.00'de basına kapalı yapacağı antrenmanla tamamlayacak.

- Fenerbahçe, Kayserispor maçının hazırlıklarını sürdürecek.

- Gençler Birliği Teknik Direktörü ve bazı futbolcular, saat 12.00'da söyleşi düzenleyecek.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber