Trabzon'da liseli öğrencilerden üniversite okuyanlara yardım

Trabzonlu yürekleri büyük lise öğrencileri, aralarında birer lira toplayarak aynı liseden mezun olmuş üniversiteye giden abla ve ağabeylerine burs veriyor

Kaynak : Sabah
Haber Giriş : 27 Ekim 2017 08:20, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Trabzon'da liseli öğrencilerden üniversite okuyanlara yardım

ÖZGÜR ÖZDEMİR

Trabzon'un Beşikdüzü ilçesindeki bir lisede okuyan öğrenciler yıllardır sessiz sedasız yaptıkları burs yardımıyla örnek olacak bir davranışa imza atıyorlar. Yürekleri büyük öğrenciler, her ay aralarında 'bir'er lira para toplayarak aynı liseden mezun olmuş, üniversitede okuyan ve ihtiyacı olan öğrencilere burs veriyor.

BU GENÇLERE ALKIŞ

Beşikdüzü ilçesindeki fen lisesinde okuyan öğrenciler alkışlanacak bir davranışa imza atıyor. Aynı okuldan mezun olan abla ve ağabeyleriyle adeta bir gönül köprüsü kuran liseli gençler, kendi aralarında gönüllülük esasıyla para toplayıp, mezun olmuş, şimdi üniversitede okuyan ve ihtiyacı olan öğrencilere burs veriyorlar. Gençlerin yaptığı bu imece usulü burs uygulaması 2009'dan beri sessiz sedasız sürüyor. 520 öğrencinin olduğu Beşikdüzü İMKB Fen Lisesi öğrencileri her ay aralarında 1 TL para topluyorlar. Özellikle lise son sınıf öğrencileri bu etkinliğe daha fazla katılım gösteriyor. İsteyen her öğrenci 1 TL veriyor. Aylık ortalama 350-400 lira para toplanıyor. Toplanan paralar açılan banka hesabına yatırılıyor. Okulun rehberlik öğretmeni aynı okuldan mezun olmuş, şimdi üniversitede eğitimine devam eden ihtiyaçlı öğrencileri belirliyor ve her ay bir öğrencinin hesabına para gönderiliyor. Bu güzel uygulama eğitim ve öğretimin devam ettiği 9 ay boyunca sürüyor. Beşikdüzü İMKB Fen Lisesi öğrencileri 2009'dan bu yana yaklaşık 28 bin lira burs verdi.

GÖNÜLLÜLÜK ESASI

Uygulamayı başlatan lisenin edebiyat öğretmeni Osman Balta, bunun geleneksel hale geldiğini ifade ederek, "Yaklaşık 8 yıl önce başladığımız uygulamamız devam ediyor. Öğrencilerimiz sağ olsunlar bu uygulamaya sahip çıkıyorlar. Her ay topladıkları paraları üniversitede okuyan ağabey, ablalarına gönderiyorlar. Mutlulukları ise gözlerinden okunuyor. Uygulamamız tamamen gönüllülük esasına dayanıyor" dedi. Uygulamayı çok olumlu bulduğunu ifade eden öğrenciler, "Elimizden geldiğince katkı vermeye çalışıyoruz. Burada okuyup daha önce mezun olan ağabey ve ablalarımıza yardımcı olmak çok güzel bir duygu" dedi.

'BİZ DE ÜNİVERSİTEDE OKUYACAĞIZ'

Okulun 11'inci sınıf öğrencilerinden Yağmur Yazıcı, Mustafa Emre Kul ve Zeynep Çağlayan, şunları söyledi: "Gönlümüzden ne koparsa veriyoruz, her öğrenci arkadaşımız her ay bir TL ile bu güzel uygulamaya katılıyor. Bu okuldan mezun olmuş ağabey ve ablalarımıza bir nebze de olsun destek veriyorsak ne mutlu bize. Biz de üniversitede okuyacağız. Bizim de desteğe ihtiyacımız olacak."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber