Milli eğitimde öğretmenlik yeterlilik projesi

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 05 Nisan 2007 14:33, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Öğretmen Yetiştirme ve Eğitimi Genel Müdürü Ömer Balıbey, Öğretmenlik Mesleği Genel Yeterlikleri Projesi ile meslektaşlarının okumaya daha çok vakit ayıracaklarını belirterek, "Artık bayan meslektaşlarımız günlere, erkekler de okey oynamaya gitmeyecek. Vakitlerini okumaya, kendilerini geliştirmeye ayıracaklar" dedi.

Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı Öğretmen Yetiştirme ve Eğitim Genel Müdürlüğü tarafından düzenlenen "Öğretmenlik Mesleği Genel Yeterlikleri, Okul Temelli Mesleki Gelişim ve Altı Pilot İlde Yaşanan Değişime İlişkin Değerlendirme Toplantısı" İzmir'de yapıldı. Karşıyaka Öğretmenevi'nde gerçekleştirilen toplantıya, Öğretmen Yetiştirme ve Eğitimi Genel Müdürü Ömer Balıbey, İzmir İl Milli Eğitim Müdürü Kamil Aydoğan, Milli Eğitim Bakanlığı Müşaviri Hamza Aydoğdu, Projeler Koordinasyon Merkezi Başkanı Erdoğan Serdengeçti, Proje Yürütme Sorumlusu Anders Lonnqvist, İzmir İl Çalışma Ekibi Sorumlusu Habip Yılmaz ile pilot illerin İl Milli Eğitim müdürleri ve eğitimciler katıldı. Toplantıda konuşan Öğretmen Yetiştirme ve Eğitimi Genel Müdürü Ömer Balıbey, öğretmenlerin kendilerini geliştirmeye daha çok vakit ayırmaları gerektiğini vurguladı. Öğretmenlik Mesleği Genel Yeterlikleri Projesi ile meslektaşlarının okumaya daha çok vakit ayıracaklarına dikkat çeken Balıbey, "Artık bayan meslektaşlarımız günlere, erkekler de okey oynamaya gitmeyecek. Vakitlerini okumaya, kendilerini geliştirmeye ayıracaklar" dedi.

Öğretmenlerin sürekli kendilerini yenileyip geliştirmeleri gerektiğini belirten Balıbey, "21. yüzyılın öğretmeni araştıran, kaynaklarıyla öğrencisinin huzuruna gelen, kendisiyle ve toplumla barışık bir öğretmen olmalıdır. Biz böyle bir öğretmen istiyoruz" diye konuştu.

Müfredatlarda yapılan değişikliklerle Milli Eğitim Bakanlığı'nın mayınlı tarlalara bastığını söyleyen Balıbey, "Kitaplar değişiyor, sistem değişiyor, düşünce değişiyor. Yani günü kurtarmıyorsunuz, gelecek için bir adım atıyorsunuz" dedi.

Ezberci eğitim nedeniyle Türkiye'nin diğer ülkelerin gerisinde kaldığını ifade eden Balıbey, "Bugün 6 milyon nüfuslu Finlandiya bütün dünyaya marka olmuş bir telefon ihraç ediyor. Aynı şekilde Kore, dünya çapında markalara sahip. Ama biz ezberci eğitimle bunları yapamamışız. İşte bakanlığımız bunu yapmaya çalışıyor, ezberi değiştiriyor" şeklinde konuştu.

İl Milli Eğitim Müdürü Kamil Aydoğan ise, geleceği şekillendirmede büyük önem taşıyan değerlendirme toplantısının İzmir'de gerçekleşmesinden dolayı büyük mutluluk duyduğunu ifade etti. Milli Eğitim uygulamalarında sık sık değişiklikler olduğu yönünde eleştiri getirenlere katılmadığını söyleyen Aydoğan, "Müfredat değişimini bir milat olarak görüyorum. Çünkü müfredat değişiminden sonra her şey değişti. Ancak elbette ne kadar reformlar yapılırsa yapılsın, bunu uygulayacak olan öğretmendir. Dolayısıyla bu güçlü kişiyi, güçlü bir öğretmenlik formasyonuyla donatmaktan başka çaremiz yok" diye konuştu.

Proje Sorumlusu Anders Lonnqvist de, Türkiye'de 9 pilot ilde Müfredat Değişikliği Projesi, 6 ilde de Öğretmen Yeterlik Projesi gerçekleştiğini belirterek, "İzmir bu konuda çok şanslı, çünkü her üç proje burada uygulanıyor" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber