Eski hükümlülere önce eğitim sonra iş fırsatı

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 05 Nisan 2007 15:28, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Eski hükümlülerin yeniden topluma kazandırılması ve istihdamını sağlamak için çalışmalar yürüten Sincan Denetimli Serbestlik ve Yardım Merkezi Şube Müdürlüğü ile 2004 yılından beri Sincan 1. Organize sanayi bölgesinde, inşaat sektörünün nitelikli eleman ihtiyacını karşılamak için eğitim çalışmalarını sürdüren TES(Türkiye Eğitim Şantiyesi), eski hükümlülerin inşaat alanında mesleki eğitim almasını ve iş olanağına kavuşmalarını sağlayacak bir projede ortak çalışma kararı almışlardır.

Eski hükümlülerin, nitelikli iş gücüne dönüşmesini hedefleyen bu projenin 4 hafta sürmesi planlanmakta olup, proje dahilinde eğitimler ücretsiz olarak verilecektir.

Proje kapsamında, eski hükümlüler, Sincan' da ki inşaat sektörünün nitelikli eleman ihtiyacı duyduğu, boya, karo fayans döşeme, alçıpanel ve bina ince işleri konularında, sektörün öncü firmalarının sponsorluğunda ve branşında uzman eğitmenler tarafından eğitim alacaklardır. Eğitimin sonunda katılımcılara, Milli Eğitim Bakanlığından onaylı sertifika verilerek istihdam olanakları arttırılacaktır. Eğitime malzeme ve maddi destek sağlayan sponsor firmalar, eğitim sonundaki başarı düzeylerine göre katılımcıları kendi bünyelerinde istihdam etme yolunu seçebilmektedirler. TES, inşaat sektörünün sosyal ortakları Türkiye Yol Yapı ve İnşaat İşçileri Sendikası (YOL-İŞ) ve Türkiye İnşaat Sanayicileri İşveren Sendikası (İNTES) tarafından 2004 yılında kurulmuş olup, 200 kişilik yemek ve yatak kapasitesi ayrıca 10 atölyesi ve teori sınıfları ile uygulamalı bir eğitim sunmaktadır.

Projeye katılmak isteyen eski hükümlülerin, Sincan Denetimli Serbestlik ve Yardım Merkezi Şube Müdürlüğü' ne başvurması gerekecektir. Katılımcıların TES' e ulaşımı Sincan Denetimli Serbestlik ve Yardım Merkezi Şube Müdürlüğü tarafından belli bir noktadan kaldırılacak olan servislerle sağlanacaktır.

2005 yılı Aralık ayında faaliyete geçen Sincan Denetimli Serbestlik ve Yardım Merkezi Şube Müdürlüğü, bünyesinde hizmet vermekte olan Koruma Kurulları; eski hükümlülerin topluma kazandırılması ve yeniden suç işlemelerinin önlenmesi yoluyla toplum huzurunun sağlanması ile suçtan zarar gören kişilerin (suç mağdurlarının) suç nedeniyle karşılaştıkları psiko-sosyal ve ekonomik sorunların giderilmesini yönelik çalışmalarına devam etmektedir.

TES ile Sincan Denetimli Serbestlik ve Yardım Merkezi Şube Müdürlüğü' nün birlikte yürüteceği eski hükümlülere yönelik bu proje de eski hükümlülerin yeniden topluma kazandırılmasına yönelik çalışmaları kapsamındadır.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber