Zehirlenen öğrencilerin velilerinden eylem

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 05 Nisan 2007 15:52, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

ŞANLIURFA'nın merkeze bağlı Gümüştaş Köyü İlköğretim Okulu'nda 2 yıl içerisinde üst üste yaşanan gıda zehirlenmelerine tepki gösteren öğrenci velileri, Milli Eğitim Müdürlüğü önünde eylem yaptı.

Taşımalı eğitim veren Gümüştaş İlköğretim Okulu'nda, 2 Nisan'da yedikleri börek ve ayrandan zehirlenen 48 öğrencinin velileri, kiraladıkları bir minibüsle köyden İl Milli Eğitim Müdürlüğü'ne geldi. Veliler, yerinde olmadığı için Milli Eğitim Müdürü Mehmet Küçük ile görüşemeyince, müdürlük bahçesinde gazetecilere açıklama yaparak, zehirlenme olayının örtbas edildiğini ileri sürdü.

Gümüştaş Köyü Muhtarı Mehmet Aslan, geçen yıl da yaşanan gıda zehirlenmesinin örtbas edildiğini ve kimsenin suçlu bulunmadığını iddia ederek, ?Bu yıl yine çocuklarımız zehirlendi. Artık onları korku içinde okula gönderiyoruz. Bunun basit bir zehirlenme olmadığı, iki yıl üst üste yaşanmasıyla ortaya çıkmıştır. Bu olaylarla ilgilenilmesi için çocuklarımızın ölmesi mi gerekiyor?'' dedi.

Muhtar ve veliler, daha sonra Şanlıurfa Valiliği'ne geçti. Grubu temsilen 3 kişi Vali Yusuf Yavaşcan ile görüştü. Yavaşcan, konuyla ilgili olarak test sonuçlarını beklediklerini bildirdi. Vali Yusuf Yavaşcan ile görüşme sırasında, öğrencilere verilen böreği bir poşete sararak yanında getiren 37 yaşındaki çiftçi Ali Mengiç, ?Benim kızım 6'ncı sınıfa gidiyor. Ona bu elimdeki böreği yemesi için veriyorlar ve o da zehirleniyor. Artık çocuklarımızı okula göndermeye korkuyoruz. Çocuklarımız zehirlenmeyecekleri kaliteli yiyecekler yesin'' diye konuştu.

Grup, daha sonra köylerine döndü.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber