Albayrak: Hane halkı da sanayi de daha ucuz gaz kullanacak

Tuz Gölü'nün ikinci fazı 2019'da bitiyor. 2021-22'de yıllık 10 milyar metreküpün üzerinde depolamayla Türkiye enerjide başka bir yere gidiyor.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 02 Kasım 2017 13:38, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Albayrak: Hane halkı da sanayi de daha ucuz gaz kullanacak

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Albayrak: "Depolama alanında da tarihi büyük adımlar atıyoruz. Kasım veya Aralık gibi ikinci yüzer LNG santralini devreye alıyoruz. Tuz Gölü'nün ikinci fazı 2019'da bitiyor. 2021-22'de yıllık 10 milyar metreküpün üzerinde depolamayla Türkiye enerjide başka bir yere gidiyor"

"İki gemiyle sismik çalışmalarımız devam ederken, süreci tamamlanan ve yakın zamanda imzaları atılarak envanterimize katacağımız ilk sondaj gemimizle de Akdeniz'de 2018 yılında ilk derin deniz sondajını gerçekleştireceğiz. Bu birilerini rahatsız ediyor, edecek

"Türkiye daha sondaj yapmadan, 'Türkler gaz buldu' yaygarası koparılmaya çalışıldı. Kimse Akdeniz'i kendi denizi, zenginliğini kendi zenginliği sanmasın. Türkiye olarak, gerek uluslararası hukuktan kaynaklı münhasır ekonomik alanlarımızda, gerekse KKTC'nin ruhsatlı sahalarında bu aramaları yapmaya devam edeceğiz. Allah nasip eder de o gazı bulursak, kimse merak etmesin, halkımızla bu müjdeyi de ilk biz paylaşacağız"

"Ne zaman, yerli kömür desek, yerli kömür yatırımından bahsetsek çevrecilik maskesi ile karşımıza çıkan "istemezükçü" zihniyet, bugün yerli kömürü hatırladı. Şimdi dillerine Zonduldak'ı doladılar. Sadece Zonguldak değil, tüm kömür üretim alanlarında istihdamı, üretimi ve katma değeri artıracak bir modeli hayata geçiriyoruz. Enerjide de milletimizle, milletimizin, işçimizin sevineceği bir modelle, hem Zonguldak'ta, diğer kömür şehirlerimizi de kalkındıracağız. Milletin dilinden anlamayan, milletle aynı dili konuşmayan, artık cenaze konumuna erişmiş bu zihniyetin milletin gündeminden düşmesi lazım. Hiçbir kurumu kapatmıyoruz, hiçbir işçiyi de çıkarmıyoruz"

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber