'Bu iş şehir içinde çalışmıyor' dedi ve Volt'u kapattı

Araç paylaşım uygulamaları arasında Türkiye'nin en büyüklerinden biri olan Volt kapandı. 4 yıldan bu yana faaliyette olan ve 50 binden fazla üyesi olan Volt'un kurucusu ve CEO Ali Halabi, 'Planlı yolculuk şehir içinde çalışan bir model değil' diyerek kapandıklarını resmen duyurdu

Kaynak : Habertürk
Haber Giriş : 04 Kasım 2017 08:15, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:00
'Bu iş şehir içinde çalışmıyor' dedi ve Volt'u kapattı

Araç paylaşım uygulaması BlaBlaCar'ın geçtiğimiz aylarda Türkiye ofisini kapatmasının ardından bu kez de benzer bir haber Volt'tan geldi. 4 sene önce kurulan ve şimdiye kadar Emre Aydın, Hasan Aslanoba ve Alp Saul gibi isimlerden 1.2 milyon dolarlık yatırım alan Volt, kepenk indirdi. Şirketin kapanmasının en önemli nedeni ise, paylaşımlı yolculuğun şehir içinde bir türlü istenen büyüklüğe ulaşmaması.

Volt, aynı yöne giden araç sahipleriyle yolcuları akıllı telefon uygulamasında buluşturan bir uygulama idi. Üye sayısı bu yılın başında 50 bini geçmişti.

'HERŞEYİ YAPTIK AMA OLMADI'

Volt'un kurucusu ve CEO Ali Halabi, bugün yaptığı açıklamada, "Üzülerek bu yolda başarılı olamadığımızı belirtmek istiyorum, ancak bilmenizi isterim ki Volt'un başarılı olması için elimizden gelen her şeyi yaptık. 4 yılın bana öğrettiklerini, kazandırdığı tecrübeleri, dostlukları yanıma alarak hayatımdaki Volt sayfasını içim rahat bir şekilde geride bırakıyorum" dedi.

Volt'un trafikteki boş koltukları doldurarak şehirlerdeki trafik sorunu çözme misyonuyla kurulduğunu hatırlatan Halabi, şunları söyledi:

ŞEHİR İÇİNDE ÇALIŞMIYOR

"Planlı yolculuk şehir içinde çalışan bir model değil. Araç sahipleri yolcu için 5 dakika dahi beklemek istemiyor ve kimse böyle yeni bir alışkanlığa kolayca adapte olmuyor. Sadece şunu düşünün, bugün ofisten saat kaçta çıkıyorsunuz? 6'da? 6.10'da? Ya da belki 5.45'te? Kim bilir...

Volt için 4 yılda toplam 1,2 milyon dolarlık yatırım aldım. Bunun 900 bin doları aylık 26 bin sürüşü gerçekleştirmemizi sağlayan teknolojiyi geliştirmek için harcandı. Bu noktaya ulaşmak için harcadığımız çok düşük pazarlama harcamasını düşününce oldukça iyi bir sayı. Ancak talebe dayalı gerçek zamanlı bir platformda yolcu tarafından baktığımızda aylık sürüş sayısı hiçbir şey ifade etmiyor, çünkü iş çıkış saatlerinde birkaç yüz sürüş ancak oluyor.

Navigasyon, gerçek zamanlı trafik datası, mil ve ödül programı (gamification), nakit teşvik programı, güveni ve güvenliği arttırmak için topluluk onayı, T.C. Kimlik onayı... Bu sorunları çözmek için geliştirdiğimiz teknolojilerden yalnızca bazıları. Bir çok özelliği denedik ve açıkçası meşhur 'bir sonraki özellik yanılgısı'na (next feature fallacy) düştüm. Eklediğimiz her bir yeni özelliğin bizi kurtaracağını ve büyümemizi sağlayacağını düşündüm."

Halabi, bundan sonra VoltLines ile yeni nesil akıllı kurumsal servis taşımacılığı işine geçiş yapacaklarını söyledi.

BLABLACAR DA OFİSİ KAPATMIŞTI

Öte yandan şehirlerarası yolculuklarda maliyetlerin düşürülmesi için araç paylaşım hizmeti sunan Fransız şirket BlaBlaCar da geçtiğimiz yılın sonunda Türkiye'deki ofisini kapatmıştı. Şirket halen Türkiye operasyonlarını Fransa'dan yönetiyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber