Kasko ve trafik sigortasında indirim getirecek teklif

AK Parti İstanbul Milletvekili Yıldırım, kasko veya trafik sigortalarında indirim sağlayacak bir teklif hazırladı.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 05 Kasım 2017 13:08, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:00
Kasko ve trafik sigortasında indirim getirecek teklif

TBMM Dilekçe Komisyonuna başvurarak, şehirlerdeki işlek caddelerde yaşanan trafik kazalarıyla ilgili alt komisyon kurulmasını sağlayan AK Parti İstanbul Milletvekili Hurşit Yıldırım, alt Komisyon toplantısıyla ilgili yaptığı açıklamada, trafik kazalarının engellenmesinde teknolojik imkanların en iyi sekilde kullanılmasının önemli olduğunu ifade etti.

Egitim, bilinclendirilme, farkındalık, idari ve yasal duzenlemeler gibi önlemlerin alınabileceğini belirten Yıldırım, bu önlemlerin bu toplantılarda ve kamuoyunda tartısılmasının çok yararlı olacağını kaydetti.

Bagdat Caddesi'nde kaza yapanların buyuk oranının universite mezunu olduğunu bildiren Yıldırım, bir kişinin üniversite egitimi almasının, yuksek lisans ya da doktora egitimi almasının değil "trafik egitimi" almasının önemli olduğunu vurguladı.

Yıldırım, "Bir kişinin trafik kurallarına uymamasıyla baska birinin hayatını tehlikeye attıgını bilmesi gerekiyor." dedi.

İnovasyonların, algoritmaların mutlaka denetlemede artırılması gerektiğini belirten Yıldırım, "Mesela, trafik egitimini alanlara, şahsım adına teklifim, kasko veya trafik sigortalarında bir indirim yapılması gundeme gelebilir. Cunku vatandas buradaki egitimi aldıgı takdirde bu egitimi hem icsellestirir hem ozellestirir hem de kaskodan bir indirim alacagını bilirse ona bir tesvik olur" önerisini getirdi.

Yıldırım, komisyonda oluşacak önerilerin bir kanun teklifi olarak getirilebileceğini belirtti.

Alp Özden

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber