Gönül: ?Bedelli askerlik sözkonusu değil'

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 07 Nisan 2007 16:25, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

MİLLİ Savunma Bakanı Vecdi Gönül, bedelli askerliğe gerek olmadığını, bazılarının bu konuda bir kanun çıkacakmış gibi TBMM'den beklentileri olduğuna belirterek, ?Bedelli askerlik konusunda bir çalışma yok. Olmasına da gerek yok'' dedi.

Bir soru üzerine bedelli askerliğe de değinen Gönül, ?Bu konuda herhangi bir çalışma yoktur. Çalışma yapmaya da gerek yoktur. Bedelli askerlik 1111 sayılı Askerlik Kanunu'nun 10'ncu maddesinde zaten var. Ama, Genelkurmay tarafından ihtiyaç fazlası olduğunun bize bildirilmesi durumunda bedelli askerliği gündeme alırız. Ancak, Genelkurmay bize bunu bildirmediği sürece, bedelli askerliğin gündeme gelmesine de gerek yoktur'' dedi.

Bazı arkadaşların kanun çıkacakmış gibi parlamentoya yöneldiklerine dikkat çeken Gönül, ?Kanuna ihtiyaç yok, kanun zaten var. Bedelli askerliğin uygulanma şekli ve pozisyonu, prosedürü bugün geçerli değil. O nedenle gündeme de gelmiyor. Tabii bunun en önemli sebeplerinden biri 3 sene önce hükümetimiz tarafından askerlik süreleri belli miktarlarda kısaltıldı. Bu kısaltma sonucu yüzde 17'lik tasarruf sağlanmış oldu. Bu da bazı birliklerimizin kapatılması, bazı birliklerimizin küçültülmesi gibi neticeler doğurdu. Asker fazlası yakın bir tarihte tespit edilecek bir vaka olarak görülmemektedir'' diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber