'Rektör örgüt lideri gibi konuşuyor'

Kaynak : Zaman
Haber Giriş : 07 Nisan 2007 17:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

AK Parti Malatya Milletvekili Ali Osman Başkurt, İnönü Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Fatih Hilmioğlu'nun bir üniversite rektöründen ziyade bir örgüt lideri gibi konuştuğunu kaydetti.

Başkurt, Türkiye'yi germek için öğrencilerin üzerinden siyaset yapılmaması gerektiğini vurguladı.

14 Nisan'da Ankara'da yapılacak mitinge öğrenci götürme konusu tartışmaları giderek büyüyor.

AK Parti Malatya Milletvekili Ali Osman Başkurt, Rektör'e sert çıktı. Başkurt, "Hiçbir üniversitenin rektörünün üslubu bu kadar sert ve gerginleştirici olmamıştır. Ama Hilmioğlu siyasi partinin lideri de değil adeta bir örgüt lideri gibi beyanatlar veriyor. Ağza alınmayacak sözler, inançlı kesime, dindar insanlara örümcek kafalı diyebilecek kadar küçülen, hazımsız, fikre, bilime tahammülü olmayan, Malatya'nın sanayisine zerre kadar katkı sunmayan bir insanı Malatyalılara havale ediyorum." dedi.

Rektör'ün 1.5 yıl görev süresi kaldığını bu nedenle bir taraftan siyasete hazırlandığına değinen Başkurt, "Ben bunu medeni bulurum, demokratik bulurum. Bu alana girmesini arzu eden kişilerden biriyim. Gelsin milletle karşılaşsın, milletle barışsın. Milletin seçtiği millet vekileriyiz daha elimizi tutmadı, bize hayırlı olsun demeyi bırakın seçilmiş insanları tanımıyorum uslubunu son derece kınıyorum." şeklinde konuştu.

Rektör'ün Türkiye Cumhuriyeti Başbakanına "Başbayi" dediğini, ayda bir Üniversite Senatosu'nu toplayıp bir siyasi partinin genel başkanının ağzına alamayacağı çirkin bir üslupla, sözler söylemektedir. Eleştiriye açığız. Ama uslubu Malatya'yı sürekli germektedir. Çoğu gitti azı kaldı, süresi daraldı şimdi hangi siyasi partiye kapağı atarım düşüncesinde. Keşke girse de siyaset sahnesinde kozumuzu paylaşsak." ifadelerini kullandı.

Üniversitenin devletin bir kurumu Rektör'ün de devletin memuru olduğunu belirten Başkurt, "Devletin, 70 milyonun maaşı ile orada duran memurdur. Bir sivil toplum kuruluşu değildir. Üniversiteler sivilleşsin diyen insanlardan biriyim. Ama sivil toplum kuruluşu değildir, kamu kurumudur. Bu insanların ağzından çıkanı kulağının duyması gerekir. Eğer siyasete çok heveslilerse gelsinler er meydanında konuşalım. Ama Türkiye'yi germek için üniversitedeki öğrencilerimizi üzerine siyaset yaparak, bilimin üzerinden siyaset yaparak, Türkiye'yi kargaşaya kaosa, gerginliğe sürüklemeye kimsenin hakkı yok." dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber