Erdoğan: TOKİ 5 yıl vade ile okul ve hastane yapacak

Kaynak : Zaman
Haber Giriş : 09 Nisan 2007 14:52, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Başbakanlık Toplu Konut İdaresi'nin (TOKİ) ilgili bakanlıklarla yapılacak anlaşmalarla ihtiyaç duyulan bölgelerde 5 yıl vade ile okul ve hastane yapımını gerçekleştireceğini söyledi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, MEB Şura Salonu'nda gerçekleştirilen "Cumhuriyetin 84. Yılında Ankara'da 84 Okulun Açılış Töreni'ne katıldı. Sinevizyon eşliğinde 8 okulun temsili açılışlarının gerçekleştirildiği törende, Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, Adalet Bakanı Cemil Çiçek, Devlet Bakanı Beşir Atalay, Tarım ve Köyişleri Bakanı Mehdi Eker ve çok sayıda davetli hazır bulundu.

Erdoğan, yaptığı konuşmada son 4,5 yılda toplam 110 bin derslik yapıldığını hatırlatarak, "Bu bir rekordur" dedi. Anadolu'nun pek çok yerinde 100 mevcudu bulunan sınıfların bulunduğunu hatırlatan Erdoğan, "Öyle derslikler vardı ki, içerisinde 100-110 öğrenci vardı. Çift tedrisat eğitim öğretim yapılıyordu. Şimdi bu yavaş yavaş düzeliyor. Hedefimiz, günde tek tedrisata geçebilmek. Sınıfları 30 kişilik öğrencilerden oluşan okullarla Türkiye'yi inşaa etmek." diye konuştu.

Erdoğan, 2007 sonu eğitimdeki hedeflerini 130 bin dersliğe ulaşmak olarak açıkladı. "Artık boş geçen ders istemiyoruz" diyen Erdoğan, her dersin öğretmeni ile dolu dolu geçeceğini söyledi.

Yapılan dersliklerde hayırsever vatandaşların büyük katkısı bulunduğuna dikkat çeken Erdoğan, "Hayırsever vatandaşlarımızı canı gönülden kutluyorum." ifadesini kullandı.

Erdoğan, TOKİ ile Milli Eğitim Bakanlığı'nın bir anlaşma yaptıklarını belirterek, "TOKİ, 200 konutun üzerinde konut yaptığı yerlerde ihtiyaç varsa bir ilköğretim okulu yapma şartını kendisine getiriyor. İstiyorum ki servis taşımacılığına vatandaşları mecbur etmeyelim. Servis ücretinden veliler kurtulsun." dedi. Erdoğan, vatandaşların servise ödedikleri paranın TOKİY'ye ödenerek konut sahibi olabileceklerini dile getirdi.

Milli Eğitim Bakanlığı'nın yatırımda kaynak çeşitlendirmesine gittiğini kaydeden Erdoğan, "TOKİ ile MEB bir anlaşma yaptı. Nerede okul ihtiyacı varsa, bunları Toplu Konut İdaresi 5 yıl vade ile Milli Eğitim Bakanlığı'na yapsın. MEB, taksit taksit toplu konuta onu ödesin.... Aynı şeyi sağlık alanında da yapacağız. Nerede kaç yataklı hastaneye ihtiyaç varsa TOKİ bunu yapacak. Ondan sonra 5 yıl vade ile tahsilatına başlayacak." şeklinde konuştu.

Törenin sonunda Erdoğan, hayırsever vatandaşlara plaketlerini verdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber