Personelin elektrikli ısıtıcıları aşırı kullanması Bakanlığı harekete geçirdi

Haber Giriş : 05 Haziran 2004 00:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

TEDAŞ, EÜAŞ ve TEİAŞ'ta personelin çay demlemek, yemek ısıtmak için elektrikli ısıtıcılara yönelmesi yeni yaptırımları gündeme getirdi.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı ile dört enerji KİT'inin genel müdürlüklerinin faaliyet gösterdikleri tesislerde personelin; çay demlemek, yemek ısıtmak ya da ısınmak amacıyla yoğun olarak elektrikli ısıtıcı kullanmaya yönelmesi yöneticileri alarma geçirdi.

TEDAŞ Genel Müdürü Haşim Keklik, Genel Müdür Yardımcısı Fethi Bulut ve EÜAŞ Genel Müdürvekili Önder Piyade imzasıyla "elektrikli ısıtıcılar" konulu bir genelge yayımlandı. Genelgede, başta Enerji Bakanlığı olmak üzere TEİAŞ, EÜAŞ, TETAŞ ve TEDAŞ genel müdürlüklerinin bulunduğu merkez tesislerinde çalışan personelin, odalarda, çay yapmak ya da başka amaçlarla elektrikli ısıtıcılar kullandığına işaret edildi.

Yoğun olarak elektrikli ısıtıcı kullanımının yangın tehlikesi yaratmanın yanı sıra aşırı yüklenme nedeniyle elektrik tesisatında arızalara da yol açtığı kaydedildi. Son zamanlarda ısıtıcıların neden olduğu olumsuzlukların oldukça arttığı kaydedilen genelgede, "Bu durum, tesislerimizde tüketilen elektrik miktarının artmasına da neden olmaktadır" denildi.

sabah

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber