DGM'lerin kaldırılmasıyla başlayan yetki tartışması yargıyı kilitledi

Haber Giriş : 05 Haziran 2004 00:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

2895 sayılı yasa yürürlükte olduğu için DGM'lerin hala görevli olduğuna dikkat çeken hakim ve savcılar, önemli kararlar vermeme konusunda 'etik karar' aldı.

DGM'lerin yetki tartışmasını değerlendiren Ankara DGM Başsavcısı Fevzi Elmas, görevsizlik ve yetkisizlik tartışmalarını eleştirdi. DGM'nin kuruluşuna ilişkin yasal dayanakların henüz ortadan kaldırılmadığına dikkat çeken Elmas, 'DGM'lerin varlığına yönelik yasal dayanaklar var ve DGM'ler işleyişlerine rahatça devam edebilir' diye konuştu. Fevzi Elmas, DGM hakim ve savcılarının bu dönemde haksız eleştirilerin odağında olmamak için 'etik' bir karar aldığını açıkladı. Hakim ve savcıların beraat ya da mahkumiyet gibi önemli kararlar vermekten kaçındığını belirten Elmas, bunun da hukuki açıdan sakıncalı olmadığının altını çizdi.

DGM Başsavcısı Elmas, söz konusu 'etik karar'ın, cezaevlerindeki tutukluların mağduriyetine yol açıp açmayacağının sorulması üzerine de bu kişilerin mağdur olmayacağını, yargılamanın hızla sürdürüleceğini kaydetti.

akşam

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber