Servis aracı okul bahçesinde öğrenciyi ezdi

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 10 Nisan 2007 12:06, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İzmir'in Urla ilçesinde okul bahçesinde servis minibüsünün çarpması sonucu yaralanan 9 yaşındaki öğrenci, kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti.

Kaza, önceki gün saat 15.00 sıralarında Urla'ya bağlı Kuşçular köyündeki İzmir Yardımseverler Derneği Kuşçular İlköğretim Okulu bahçesinde meydana geldi. Servis şoförü R.A. okul çıkışı öğrencileri almak üzere okul bahçesine girerken, 3. sınıf öğrencisi Oğuzhan Yıldırım (9) manevra yapan minibüsün arka tekerleğinin altında kaldı. Yaralanan küçük çocuk, vatandaşların yardımıyla kaldırıldığı Urla Devlet Hastanesi'nde yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Minibüs sürücüsü R.A. jandarma tarafından gözaltına alındı.

Özel bir şirkette gece bekçiliği yapan baba Mehmet Yıldırım ve ev hanımı eşi Fatma Yıldırım, acı haberi alınca yıkıldı. Olayda okul müdürünün ihmalinin bulunduğunu iddia ederek, servis minibüsünü okulun bahçesine sokmaması gerektiğini söyleyen Mehmet Yıldırım, "Çocukların oyun oynadığı okulun bahçesine servis minibüsü hiç girer mi? Çocukların hayatı bu kadar ucuz mu? Burada kesin bir ihmal ve sorumsuzluk var. Okul müdürü veya kim sorumluysa bunun hesabını verecek?" dedi.

İlköğretim Okulu Müdürü Bekir Başpınar ise, olayda kendi ihmalinin bulunmadığını belirterek, "Daha önceleri okul servisini bahçeye girmeden yolda bekletiyorduk. Öğrenciler okulun önündeki yoldan servise biniyordu. 2 ay önce yaralamalı bir kaza yaşadık. Bir öğrencimiz başka bir aracın çarpması sonucu yaralandı. Ondan sonra servis minibüsünün okulun bahçesine girmesini uygun gördük. Bu şekilde daha rahat servis minibüsüne binip inebilirler diye düşündük. Ama bu kez de öğrenciler, servis minibüsü manevra yaparken birbirleriyle itişip kakıştıkları için istemediğimiz bir kaza yaşandı. Acılı aileye sabır diliyorum" diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber