Bu bir ilk... Sınıfta tek başına!

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 10 Nisan 2007 13:00, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

Elazığ'ın Palu ilçesinde kız çocuklarının okullaşması yönünde yapılan çalışmalarla ilk kez bir ilköğretim okulunda kız öğrencilerin sayısı erkek öğrencileri geçti.

68 kız öğrenciye karşılık 63 erkek öğrenci bulunan Palu İlköğretim Okulunun

birinci sınıfında 10 erkek, 13 kız öğrenci bulunurken, 8. sınıfta ise 12 kız öğrenciye karşılık tek bir erkek öğrenci eğitim görüyor. Palu Kaymakamı Ayhan Yazgan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ilçede eğitim alanında 5-10 yıl öncesine kadar hiç kimsenin tahmin edemeyeceği bir seviyeye ulaştıklarını söyledi. Okul öncesi eğitimde yüzde 80'lerin üzerine çıktıklarını belirten Yazgan, 2003 yılında başlayan 'Haydi kızlar okula kampanyası'nın da kız öğrencilerin okullaşmasına büyük etkide bulunduğunu bildirdi. İlçedeki yatılı bölge ilköğretim okulunda 2003 yılında hiç kız öğrenci yokken bugün 120'nin üzerine kız öğrenci bulunduğunu ifade eden Yazgan, "Fiziki şartlarda okullarımızın teknolojik donanımlarının artırılması ve konforlu ve modern binalara geçişi konusunda da ilçemiz çok iyi bir gelişme gösterdi. Bu başarı bizleri idareci olarak çok mutlu ediyor" dedi. Palu İlköğretim Okulunun, 68 kız öğrenciye karşılık 63 erkek öğrenciyle, kızların okullaşması kapsamında örnek olabilecek bir konumda olduğunu belirten Yazgan, okulun 8. sınıfında 12 kız öğrenciye karşılık tek bir erkek öğrencinin bulunduğunu kaydetti.

SINIFTAKİ TEK ERKEK ÖĞRENCİ

Sınıftaki tek erkek öğrenci olan Heybet Küçük ise 12 kız arasında ders görmenin güzel bir duygu olduğunu söyledi.

Diğer sınıflardaki erkeklerin kendisine "12 kızın arasında nasıl dayanıyorsun?" yönünde takıldıklarını anlatan Küçük, "Ben de onlara, (Kızlarla daha iyi ders çalışabiliyorum. Sizler yanımda olsaydınız ders çalışmamı engellerdiniz, kötü olurdu) diyorum. Ama onların böyle söylemesi zor bir duygu" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber