Erdoğan: Emniyet mensuplarımız yüksek ahlaka sahip

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 10 Nisan 2007 12:40, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Ankara - Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Emniyet Teşkilatının her bir mensubunun, şartlar ne olursa olsun görevini hakkıyla yerine getirecek yüksek bir şuur ve ahlaka sahip olduğuna inandığını kaydetti.

Erdoğan, Türk Polis Teşkilatının 162. kuruluş yıl dönümü dolayısıyla yayınladığı mesajda, yıl dönümünü en içten duygularla kutladığını kaydetti.

Milletin güvenliğini temin etmek için 162 yıldır fedakarca görev yapan bütün Emniyet mensuplarına şükranlarını sunduğunu, şehitleri rahmet ve gazileri minnetle andığını belirten Erdoğan, "Biliyoruz ki polislik mesleği, diğer bütün mesleklerden farklı bir dirayet, liyakat, cesaret isteyen bir meslektir" dedi.

Ülkenin huzur ve güvenliğinin, dirlik ve düzeninin, birlik ve beraberliğinin, bugünü ve yarınlarının güvenlik güçlerine emanet olduğunu belirten Erdoğan, asayişini temin edememiş bir ülkenin sağlıklı bir kalkınma atılımı içine girmesinin mümkün olamayacağını belirtti.

"Çünkü kalkınmanın temeli istikrar, istikrarın temeli de bir uçtan diğer uca ülkeye hakim olan huzur ve güven ortamıdır" diyen Erdoğan, mesajında şunları kaydetti:

"Demokrasinin işlediği, özgürlüklerin korunması ve adaletin tesisi de ancak böyle bir istikrar ortamının yakalanmasıyla sağlanabilir. Bu bakımdan, son dört buçuk yılda yaşadığımız büyük değişim atılımında, gelişme ve kalkınma yolunda elde ettiğimiz bütün kazanımlarda, yaşadıkları zorluklara fedakarca göğüs gererek insanlarımızın huzur ve güvenini temin eden Emniyet mensuplarımızın büyük payı vardır.

Ne mutlu ki, Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün işaret ettiği çağdaşlaşma hedeflerine bugün her zamankinden daha yakınız."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber