Yemeği çok sıcak yemeyin, çayı çok sıcak içmeyin

Kaynak : Bugün
Haber Giriş : 10 Nisan 2007 12:39, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Halk Sağlığı ve İç Hastalıkları Uzmanı Dr. M. Emin Dinççağ, çok sıcak yemek yemek ve sıcak çay içmenin yemek borusu kanserine yol açtığını söyledi.

Dr. M. Emin Dinççağ, kanser hastalığının bir çevre sorunu olduğunu söyledi. Çok çeşitli virüslerin kanser yaptığının altını çizen Dinççağ, "Human papilloma virüsü kadınlarda rahim boynu kanserine yol açar. Human tlenfosit virüs ü lösemi, ebstein barr virüsü lenf bezi kanseri, Hepatit B virüsü ise karaciğer kanserine neden olur. Helikobakter pilori adlı mikrobun mide kanseri yaptığı bilinmektedir. İç Anadolu'da çok kullanılan beyaz toprak 'asbestin'in akciğer kanseri yaptığı bilinmektedir.

SUÇLU TEKNOLOJİ

Çeşitli metaller nikel, kadmiyum, arsenik akciğer kanseri ve bazı kanserlere neden olabilir. Çok sıcak yemek yemek, çay içmek gibi bazı adetlerin yemek borusu kanseri yaptığı bilinmektedir" dedi. Baca temizleyicilerinin mesane kanseri, asfalt incelticilerinin de kansere sebep olduğunu ifade eden Dinççağ, "Yağlı beslenmenin meme kanseri ve kalın barsak kanserine neden olduğu anlaşılmıştır" diye konuştu. Dinççağ gelişmiş ülkelerdeki kanser türlerine endüstrinin ve teknolojinin neden olduğunu kaydetti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber