Maliye, inşaatlarda vergi incelemesine başladı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 10 Nisan 2007 14:37, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Antalya'nın Alanya ilçesinde, inşaat sektörüne yönelik vergi incelemesi başlatıldı.

Alanya Vergi Dairesi Müdürü Ahmet Kutlu, Alanya'da inşaat sektörüne yönelik incelemelerin bu ay itibariyle başladığını,inceleme işlemlerinin Haziran ayı sonuna kadar devam edeceğini bildirdi.

Denetimlerin çok kapsamlı yapılacağına dikkat çeken Kutlu, şunları söyledi:

?Müteahhitlere ve taşeron firmalara, inşaatın kum ve çakıl ile diğer malzemelerinin kimlerden alındığı, elektrik, su ve diğer tesisatının hangi kişi yâhut da şirket tarafından yapıldığı, arsa sahibine ne kadar daire verileceği gibi sorular yöneltiliyor. Maliye Bakanlığı denetim ekipleri, inşaatı yapan, malzemeleri satan, arsayı veren kişi ve şirketlerle ayrı ayrı görüşüyor ve gerekli bilgileri alıyor.?

Bu araştırmalar sonunca yapılan işlere fatura kesilip kesilmediğinin, nelerin beyan edilip edilmediğinin anlaşılacağını anlatan Kutlu, ?Kaç kişinin çalıştırıldığı ve bunların hangi koşulda olduğu bilgileri de ortaya çıkacak? diye konuştu.

Müteahhit ve taşeron firmaların hesaplarının da kontrol edileceğini anlatan Kutlu, çeşitli illerden gelen 13 inceleme görevlisinin, Alanya'daki inşaat sektörünü üç ay süreyle inceleyeceğini, çalışmaların Temmuz ayında sonuçlanacağını kaydetti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber