Erdoğan bakanlara sigara bıraktırdı

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 13 Nisan 2007 14:05, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın kabinede sigara için bakanlara çeşitli yöntemlerle sigarayı bıraktırdığı ortaya çıktı. Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Erdoğan'ın sigara kullanan bakanların sigara paketlerini alıp üzerine, 'Ben bıraktım, sende bırak' şeklinde not yazarak, onları etkilemeye çalıştığını belirterek, "Önceden kabinede 5-6 bakan arkadaş sigara kullanıyordu, şimdi sadece bir bakan sigara kullanıyor" dedi.

Bakan Akdağ, makamında sağlık muhabirleriyle yaptığı sohbet toplantısında, Başbakan Erdoğan'ın bakanlara nasıl sigarayı bıraktırdığını anlattı. Başbakan Erdoğan ile birlikte kabinede 23 kişi olduklarını hatırlatan Bakan Akdağ, "Önceden kabinede 5-6 bakan arkadaşımız sigara içiyordu. Şimdi tek kişi kaldı, o da bırakmak istiyor. Bunda sayın Başbakanımızın büyük etkisi oldu. Sigara içen bakan arkadaşların sigaralarını aldı, 'Ben bıraktım, sende bırak' yazdı. Yakında sigarasız bir kabine oluşturacağız" diye konuştu. Bakan Akdağ, gazetecilerin 'Sigara içen tek bakan kim?" sorusuna cevap vermedi. Akdağ, Erdoğan ve kendisinin de gayretleriyle TBMM'de sigarayı bırakan milletvekillerinin de bulunduğunu vurgulayarak, "Sanatçılar, siyasetçiler, toplumun önde gelen insanları sigara konusunda topluma örnek olmalı" görüşünü savundu. Sağlık Bakanı Akdağ, gazetecilerin sorusu üzerine, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşarbüyükanıt'ın dünkü açıklamalarını da değerlendirdi. Büyükanıt'ın Türkiye'de akli selim herkesin yaptığı gibi cumhurbaşkanlığı seçimlerinin hukuki bir süreç sonunda gerçekleşeceğini ve bu konuda yetkinin TBMM'de olduğunu ifade ettiğini belirten Akdağ, şöyle konuştu:

"Bazı çevreler hukuken bir engel yolmadığını ve TBMM'nin yetkisi dahilinde bu seçimin yapılacağını kabullendiği halde 'Ben istemiyorum' diyor. Bunlara gülüyorum. Genelkurmay Başkanı'ndan farklı bir tavır bekleniyordu ama o bana göre olumlu bir konuşma yaptı. Burada dikkat edilmesi gereken konu, Büyükanıt'a sorulan sorular. Birileri meseleyi farklı yerlere çekmeye çalıştı ama Büyükanıt buna izin vermedi. Türkiye'de demokrasiyi hazmedemeyen jakoben bir zümre var".

Akdağ, sohbet toplantısında, Türk Tabipleri Birliği (TTB) yöneticilerine yüklendi. TTB'nin kapı kapı dolaşarak başlattıkları Aile Hekimliği Uygulaması hakkında anti propaganda yaptığını savunan Akdağ, "İzmir'de aile hekimliği kadrosunun yüzde 5'inin bile dolmayacağını söylüyorlardı, bu rakam yüzde 88'e ulaştı. Bunların işleri güçleri yok, bununla uğraşmaya başladıysa iş şirazeden çıkmış demektir. TTB muhalefet partisi gibi davranıyor. Ya siyasi bir parti altında siyaset yapın, ya da kendi partinizi kurun. Böylece boylarının ölçüsünü alsınlar" şeklinde konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber