Akreditasyon kavgası karakolda bitti

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 13 Nisan 2007 18:20, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Basının son günlerdeki gündem maddesi olan akreditasyon konusu gazeteci Fatma Sibel Yüksek'in Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Bilkent Otel'deki toplantısına alınmaması nedeniyle karakolda bitti. Yüksek, akredite olmadığı gerekçesiyle Başbakan Erdoğan'ı izlemesine izin vermeyen Başbakanlık sözcüsü başmüşavir Akif Beki hakkında savcılığa suç duyurusunda bulundu.

Bilkent Otel'de Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın da katıldığı Rekabet Kurulu'nun 10'uncu yılı nedeniyle düzenlenen programa Flash TV muhabiri gazeteci Fatma Sibel Yüksek alınmadı. Programı haberleştirmek amacıyla Bilkent Otel'e giden Yüksek, Başbakanlık korumalarının engellemesiyle karşılaştı. Otel'in giriş kapasında kendisini gören korumaların "Giremezsin" demesi üzerine Yüksek, gerekçesini sordu. "Akif Beki'nin talimatı var" diyen korumalara, Beki'nin Başbakanlık Başmüşaviri olduğunu, İçişleri Bakanlığı'nın personeli olan polise ve Bilkent Otel yetkililerine talimat verme yetkisinin bulunmadığını dile getiren Yüksek, tüm açıklamalarına karşın engellendi.

BAŞBAKAN'DAN SESSİZ TANIKLIK

Gazeteci Yüksek, korumalar ile tartışması sürerken yanına gelen Beki'nin yardımcısı Hacı Ünal'dan içeri alınmamasının gerekçesini yazılı olarak kendisine vermesini istedi. Bu sırada Bilkent Otel'e gelen Başbakan Erdoğan'a da konu Yüksek tarafından aktarıldı. Yüksek, Erdoğan'a "Sayın Başbakan bu engelleminin gerekçesi nedir" şeklinde yönelttiği sorusuna karşılık alamadı.

SUÇ DUYURUSU

Programı izlemek için içeriye giremeyen Fatma Sibel Yüksek, konuyu savcılığa taşıdı. Yüksek, Başbakanlık Başmüşaviri Akif Beki hakkında yaptığı suç duyurusunda, "Basının haber alma özgürlüğünün engellendiğini, yetkisiz olduğu bir konuda talimat vererek görevini kötüye kullandığını ve mesleki bakımdan yalnızlaştırılmak istendiği"ni belirtti.

Bir yandan Genelkurmay Başkanlığı'nın bir yandan da Başbakanlığın basına yönelik andıçlarının gündemde olduğu bir dönemde Başbakanlık programına alınmayan Fatma Sibel Yüksek 10 yıldır sarı basın kartlı olarak yaptığı Başbakanlık muhabirliği sırasında şahit olduğu olayları "Başbakanlığın Bilinmeyenleri" adlı kitapta toplamıştı.

Öte yandan Koruma Amiri Halit Özgül'ün geçen aylarda görevinden alınmasının ardından Başbakanlık ile gazeteciler arasında sorunlar yaşanmış, konunun basına yansımaması için engellemeler olduğu yönündeki iddialar, CHP Grup Başkanvekili Haluk Koç tarafından TBMM gündemine taşınmıştı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber