Ankara'da kritik gün: Provokasyona dikkat

Kaynak : Bugün
Haber Giriş : 14 Nisan 2007 07:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Atatürkçü Düşünce Derneği'nin düzenlediği Cumhurbaşkanlığı seçimini siyasi zeminden uzaklaştırmayı amaçlayan miting bugün Ankara'da yapılıyor. Katılacaklar provokasyona karşı uyarıldı

Atatürkçü Düşünce Derneği'nin organize ettiği ve aralarında CHP, DSP, İşçi Partisi, Cumhuriyet Kadınları Derneği, Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği, Eğitim- İş gibi kitle örgütlerinin de bulunduğu yaklaşık 300 demokratik kitle örgütünün desteklediği Cumhuriyet Mitingi bugün saat 11.00'de Ankara Tandoğan Meydanı'nda yapılacak. Cumhurbaşkanı seçim sürecini siyasi zeminden sokağa çekmeyi amaçlayan mitingin demokrasi düşmanlarına zemin oluşturmaması için katılacak vatandaşlar, kışkırtmalara karşı uyarıldı.

CANLI BOMBA ALARMI

Cumhurbaşkanlığı seçimi dolayısıyla milletin iradesine ipotek koymaya kalkan tepeden inmeciler bugün Tandoğan'da halkı tahrik etmek için fırsat kollayacak. Mitinge katılacakları uyaran yetkililer, ?Tuzağa düşmeyin. Darbe tezgahcılarının ekmeğine yağ sürmeyin? dedi. Miting öncesinde İstanbul Taksim'de bulunan patlamaya hazır bombalı paketin ardından dün de Adana'da kamu kuruluşlarına canlı bomba saldırısı hazırlığında olan PKK'lı bir kadının 10 kilo A-4 patlayıcı ile yakalanması polisi alarma geçirdi. Teröristlerin ve kışkırtıcıların miting alanında vatandaşların arasına sızmaması için tedbir alındı.

KESKİN NİŞANCILAR

Mitingde bin 500'ü çevre illerden, bin 500'ü ise Genel Müdürlük kadrosundan takviye olarak alınan toplam 10 bin polis görev alacak. Miting dolayısıyla Cumartesi günü saat 07.00'den itibaren Tandoğan Meydanı'na çıkan yollar trafiğe kapatılacak. Tandoğan Meydanı'nın yanı sıra Beşevler Kavşağı, Kazımkarabekir Caddesi, GMK Bulvarı, Gençlik Caddesi ve Akdeniz Caddesi öncelikli olarak trafiğe kapatılacak. Miting süresince alan ve çevresi polis helikopteriyle de kontrol altında tutulacak. Ayrıca miting alanının etrafındaki yüksek binalarda ise Özel Harekât Birlikleri ile keskin nişancılar yerleştirilecek. Miting alanı kameralarla da sürekli izlenecek.

DSP'DEN 50 BiN BAYRAK

Atatürkçü Düşünce Derneği'nin düzenlediği Cumhuriyet Mitingi'ni destekleyen DSP, mitinge katılacaklar için 50 bin Türk bayrağı hazırlattı. Mitingde, DSP Genel Başkanı Zeki Sezer'in talimatı doğrultusunda parti bayrağı açılmayacak. Sezer'in, partililere, ?Başka siyasi partiler açsa bile biz parti olarak DSP bayrağı açmayacağız. Türk bayrağı taşıyacağız? talimatı verdiği belirtildi. Bu arada CHP Genel Merkezi'nde de mitinge katılacaklara herhangi bir sorunla karşılaşmaları durumunda yardımcı olmak üzere bir iletişim hattı oluşturulacak. Genel Sekreter Önder Sav imzasıyla, Merkez Yönetim Kurulu, Parti Meclisi, Yüksek Disiplin Kurulu üyeleri ile il ve ilçe başkanlarına gönderilen yazıda, miting sabahı saat 07.00'den itibaren iletişim hattına ulaşılabileceği, gerekirse milletvekillerinin de yardımcı olacağı belirtildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber