Video'su youtube'de yayınlandı 5 gün okuldan uzaklaştırıldı

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 14 Nisan 2007 15:55, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

Antalya'da, 2005 yılında arkadaşının evinde cep telefonuyla çektiği görüntüleri, internetteki ?Youtube? adlı siteye gönderen liseli kız öğrenci, 5 gün süreyle okuldan uzaklaştırma cezasına çarptırıldı.

Antalya İl Milli Eğitim Müdürü Osman Nuri Gülay, AA muhabirine yaptığı açıklamada, lisede öğrenim gören bir kız öğrencinin internette yer alan görüntüleri üzerine okul yönetimince disiplin soruşturması başlatıldığını söyledi.

Soruşturma sonucu internette yayınlanan görüntülerin 2005 yılına ait olduğunun ortaya çıktığı anlatan Gülay, bir kız öğrencinin aynı okulda öğrenim gören kız arkadaşının evine gittiğini, bir süre eğlendikten sonra sitede yer alan görüntüleri cep telefonuyla çektiğinin belirlendiğini kaydetti.

Görüntüleri çeken öğrencinin bir süre sonra arkadaşıyla arasının açılması üzerine cep telefonunda sakladığı görüntüyü internetteki ?Youtube? adlı siteye gönderdiğini ifade eden Gülay, ?Okul müdürlüğü, arkadaşının evinde çektiği görüntüleri internete veren liseli kız öğrenciye, 5 gün süreyle okuldan uzaklaştırma cezası verdi? dedi.

OKUL YÖNETİCİLERİ VE ÖĞRETMENLERİ UYARDIK

Bir süre önce Antalya'daki 822 okulun müdürüyle, okullarda eğitim yönünden uyulması gereken kurallar konusunda toplantı yapıldığını hatırlatan Antalya İl Milli Eğitim Müdürü Osman Nuri Gülay, toplantıda disiplin yönetmeliğinin uygulanması üzerinde durulduğunu bildirdi.

Disiplin yönetmeliğinde, cep telefonlarıyla görüntü yayanlar hakkında disiplin cezasına hükmedildiğini hatırlatan Gülay, bu konuda öğrenciler ve velilerin bilgilendirildiğini kaydetti.

Okullarda görevli 400 psikolojik danışmanla (rehber öğretmen) bir toplantı yaptıklarını da belirten Gülay, psikolojik danışmanlara, bundan böyle daha duyarlı ve dikkatli olmaları uyarısında bulunarak, öğrencilere sahip çıkmaları gerektiğini anlattığını dile getirdi.

Gülay, 16 Nisan Pazartesi günü de 14 milli eğitim müdür yardımcısı ve şube müdürünün tüm okulları gezerek, öğretmenlerle görüşeceğini ve müdürlere görevlerinde destek olacaklarını anlattı.

?DİSİPLİN YÖNETMELİĞİNDE CEP TELEFONU YASAĞI YOK?

Orta Öğretim Kurumları Disiplin Yönetmeliği'nde, öğrencinin okula cep telefonuyla gelmesinin önünde bir engel bulunmadığına da işaret eden Gülay, öğretmenlerin, öğrencilerin üzerindeki cep telefonlarını almaya yetkilerinin bulunmadığını vurguladı.

Gülay, okul aile birlikleriyle işbirliği yaparak, öğrencilerin cep telefonu ve diğer kişisel eşyalarını koyabilecekleri dolaplar yaptırdıklarını söyledi.

Öğrencilerin cep telefonlarıyla çektikleri görüntüleri yaymalarının disiplin cezasını gerektirdiğini, bu durumun öğrencilerle velilerine bir kez daha hatırlatılacağını kaydeden Gülay, bu konuda ailelerin de kendilerine destek olmalarını istedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber