Ali Dinçer'in durumunda son durum...

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 17 Nisan 2007 14:27, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

TBMM Başkanı Bülent Arınç, TBMM Başkanvekili Ali Dinçer'in sağlık durumuyla ilgili, tıbben yapılması gereken her şeyin yapıldığını belirterek, "Bize düşen de dostları, arkadaşları, sevenleri olarak sağlığı için dua etmektir" dedi.

TBMM Başkanı Arınç, enfeksiyona bağlı yüksek ateş nedeniyle Ankara Üniversitesi İbni Sina Hastanesi'nde yoğun bakımda bulunan TBMM Başkanvekili Ali Dinçer'in sağlık durumu hakkında bilgi almak üzere hastaneye geldi.

Başhekim Prof. Dr. Murat Akal'dan bilgi alan Arınç, daha sonra Dinçer'in eşi sanatçı Yıldız İbrahimova ve kardeşi Tahir Dinçer ile görüştü.

Arınç, ziyaretinin ardından Başhekim Prof. Dr. Akal ile birlikte açıklamalarda bulundu.

Dinçer'in sağlık durumuna ilişkin birkaç gün öncesinden başlayan zorlu sürecin devam ettiğini kaydeden Arınç, tıbben yapılabilecek her şeyin fazlasıyla yapıldığını söyledi. İbni Sina Hastanesi'nin ve doktorlarının üstün gayretlerinin sürdüğünü belirten Arınç, şöyle konuştu:

"Çok iyileşmişti, aramıza katılmıştı, Meclis'e geliyordu. Hatta organ bağışıyla ilgili bir kampanyaya da öncülük ediyordu. Fakat mikrobik bir rahatsızlık nedeniyle geçtiğimiz Cuma gününden bu yana durumunun ağırlaştığını hepimiz biliyoruz. Bu ağır ve kritik durum halen devam ediyor. Tıbben her şey yapılıyor. Bize düşen de dostları, arkadaşları, sevenleri olarak sağlığı için dua etmektir. Onun yeniden aramıza katılmasını arzu etmek, istemektir. Bütün milletvekili arkadaşlarımız kendisini çok seviyorlar, sağlığı için dua ediyorlar." Dinçer'in sağlık durumuna ilişkin aldığı bilgileri milletvekillerine de aktaracağını belirten Arınç, "Umarım ki en kısa zamanda sağlığına kavuşur ve aramıza katılır" dedi.

Arınç, bir gazetecinin, Ali Dinçer'in durumunda düne göre bir değişiklik olup olmadığı şeklindeki sorusu üzerine "Başhekimimizin verdiği bilgiye göre çok az değişkenlikler gösterse de kritik durum devam ediyor diyorlar. Her an takip ediliyor. İnşallah en kısa zamanda sağlık haberlerini alırız" yanıtını verdi.

BAŞHEKİM PROF. DR. AKAL

Başhekim Prof. Dr. Murat Akal ise Dinçer'in sağlık durumunda düne oranla en azından kötüye doğru bir gidiş olmadığını söyledi.

Tedavisinin devam ettiğini ve durumunun tıbbi açıdan stabil olduğunu belirten Akal, "Yüksek risk halen mevcut. Tedavisi yoğun biçimde devam ediyor" dedi.

Akal, bir gazetecinin, "Dün 'durumunu bitkisel hayat olarak tanımlayamayız' demiştiniz. O durumda değişen bir şey oldu mu?" sorusu üzerine "O durumda değişen bir şey yok, kötüye gidiş yok. Bazı parametrelerde çok az da olsa iyiye gidiş var. Ama bu ne bir umuda ne bir umutsuzluğa yol açmalı. Mücadelesi devam ediyor" yanıtını verdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber