Polis Akademisi diplomaları AB üniversiteleri ile eşdeğer hale gelecek

Haber Giriş : 08 Haziran 2004 00:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

AB ülkelerinde yüksek öğretimle ilgili kısmı oluşturan "Erasmus" sistemine Polis Akademileri de kabul edildi.

Emniyet Teşkilatı'na yönetici personel yetiştiren Polis Akademisi, verdiği eğitimin kalitesi bakımından Avrupa Birliği (AB) standartlarında bir okul oldu. Akademi, aday üyeliği Aralık ayında netlik kazanacak olan Türkiye'den daha önce AB'ye girdi. Polis Akademisi Başkanı Tuncay Yılmaz, Akademi'nin sadece AB ülkelerindeki "genel eğitim programı"nın "yüksek öğretim"le ilgili kısmını oluşturan "Erasmus" sistemine alındığını açıkladı. Yılmaz, böylece Polis Akademisi tarafından verilen diplomaların AB üniversiteleri ile eşdeğer hale geldiğini vurgulayarak, Erasmus sistemine dünya genelinde 73 üniversitenin başvuruda bulunduğunu ve şimdiye kadar 65'inin kabul edildiğini bildirdi. Yılmaz, "Dünyanın sayılı üniversitelerinin kabul edilebildiği bu sistemin içinde şimdi biz de bulunuyoruz. Erasmus sisteminde yer almamız, hem ülkemiz hem de Polis Akademisi açısından çok önemli bir gelişme" dedi.

Yılmaz'ın verdiği bilgiye göre, Polis Akademisi Erasmus programları çerçevesinde bundan sonra AB üniversiteleri ile akademik konularda işbirliği yapabilecek. Programlar gereğince, üniversiteler arası ücretsiz karşılıklı kurslar düzenlenecek ve Türkiye'ye gelecek AB ülkesi öğrencilerine Türkçe dil kursu verebilecek. Polis Akademisi'nden mezun olan öğrenciler, bu eğitim yılından sonra "Erasmus öğrencisi" olarak da nitelenecek.

24 Ocak 2000 yılında benimsenen Erasmus sisteminin amacı, "AB ülkelerinde yüksek öğretimi geliştirmek, bu alanda işbirliği yapmak, yüksek öğretim kurumu yönetici, öğretim elemanı ve öğrencilerin değişim programlarını desteklemek" olarak özetleniyor. Üniversitelerde öğrenci ve öğretim elemanları Erasmus programından yararlanabiliyor. Erasmus desteği ön lisans, lisans, yüksek lisans ve doktora döneminde öğrenci değişimini kapsıyor.

yenişafak

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber