Vodafone'a rakip firma geliyor

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 17 Nisan 2007 16:20, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Turkcell'in azınlık hissedarı Rus Altimo şirketinin CEO'su Alexey Rezkinovich, büyük bir Avrupalı operatörle işbirliğine gitmeyi planladıklarını söyledi ve ?Kendi portföyümüzdeki varlıklarla; Avrupa'daki varlıkları birleştirerek büyüklük bakımından Vodafone ile boy ölçüşebilecek bir telekomünikasyon operatörü kurmak istiyoruz? dedi.

Reznikovich ve şirketin başkan yardımcısı Kirill Bahaev, Oleg Malis, Swissotel'de düzenlediği basın toplantısında, Alfa Grubu ve Altimo'nun 2006 performansı ve bu yılki hedeflerine ilişkin bilgi verdi.

Rezkinovich, Altimo'nun yüzde 75'inin 35-40 milyar dolar piyasa değerine sahip olan Alfa Group'a ait olduğunu belirterek, Altimo'nun Rusya, Türkiye ve Ukrayna ağırlıklı olmak üzere 11 ülkede faaliyet gösterdiğini kaydetti. Rezkinovich, 140 milyonun üzerinde telekom müşterisinin olduğuna dikkat çekti.

?GÜNEYDOĞU ASYA'DA YENİ SATIN ALMALAR PLANLIYORUZ?

Rezkinovich, gelişmekte olan pazarlarda büyümeyi sürdürmeyi hedeflediklerini, bu pazarlarda büyük bir yatırım yapmayı planladıklarını kaydederek, Güneydoğu Asya'da yeni satın alma gerçekleştirmeyi düşündüklerini söyledi. Rezkinovich, ?Büyük bir Avrupalı operatörle işbirliğine gitmeyi planlıyoruz. Pazarda gözlemlenen birleşmeler gittikçe hızlanacak ve 3-5 yılda Avrupa telekomünikasyon yapısı çok farklı olacak. Biz bu birleşme sürecine katılmanın çok önemli olduğunu düşünüyoruz. Kendi portföyümüzdeki varlıklarla; Avrupa'daki varlıkları birleştirerek büyüklük bakımından Vodafone ile ölçüşebilecek bir telekomünikasyon operatörü kurmak istiyoruz? dedi.

Rezkinovich, Altimo'nun 2006'da son derece istikrarlı bir büyüme kaydettiğini, yatırım değerinin yüzde 200'den fazla değer kazanarak 20 milyar dolara yükseldiğini bildirdi. Altimo'nun 2006'da istikrarlı bir büyüme sağladığını kaydeden Reznikovich, önümüzdeki yıllar için iddialı hedeflerinin bulunduğunu ifade etti. Yatırım portföylerinde hem değer, hem de potansiyel olduğunu düşündüklerini vurgulayan Reznikovich, 3-4 yıl içinde yatırımlarının değerini 30-35 milyar dolara yükseltmeyi hedeflediklerini, bunda Turkcell'in önemli katkısı olacağını söyledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber