Apartman sahibi, ama cipli yeşil kartlı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 18 Nisan 2007 07:54, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Adana'da, yeşil kart başvurusunda bulunan kişileri takibe alan kaymakamlık, cip sahibinden gayrimenkul zenginlerine ve tüccara kadar çok sayıda yalan beyanı ortaya çıkardı.

Seyhan Kaymakamlığı Yeşil Kart Bürosu'nun motorize ekipleri, 'muhtacım' diyerek yeşil kart başvurusunda bulunan M.S.V'nin (36), evine gittiklerinde adeta "şok" yaşadılar. Ekipler, M.S.V'nin gözde markalar arasında yer alan bir cipinin bulunduğunu belirlediler. Bu kişinin ayrıca, kentin en gözde caddelerinden birinde 20 metrekare, seçkin bir mahallede 75 metrekare işyeri ile 120'şer metrekare'den 2 evinin bulunduğunu ortaya çıkardılar.

Ekipler, 5 çocuğu, kendisi ve eşi için yeşil kart isteyen bir başka başvuru sahibi S.Y'nin (57) evine gittiklerinde ise akıllara durgunluk verecek suistimal örneğiyle karşılaştılar. Tüccarlık yaptığı anlaşılan S.Y'nin 3 katlı lüks bir apartmanının olduğu, bu apartmanın son iki katını kendisinin kullandığını, zemin kattaki iki işyerinden birini ayakkabı imalathanesi olarak kiraya verdiği belirlendi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber